drake napisał:
Ogólnie super sprawa. W przeciwieństwie do "Zielonych siłowni" można całkiem fajnie poćwiczyć.
Ja w Krk gdy jestem na drążkach n Alei Pokoju to lubię sobie wejść na parę serii na dobicie. W Parku krowoderskim przy drążkach też jest parę maszyn, ale jakoś dla mnie mniej funkcjonalne niż te na Alei.
Ten sprzęt na alejach to jest w dużym stopniu Ukraińska kopia maszyn Street Barbella z serii stojącej >Line< oraz z serii >light< oczywiście nie jest to absolutnie dokładna kopia bo tego robić nie wolno. A te siedzące maszyny Street Barbella w parku o których wspomniałeś są z serii która jest przystosowana dla wózków (i jest sporo droższa od tych bardziej wydajnych serii) i ma w praktyce znacznie mniejsze obciążenie oprócz martwego ciągu i maszyny do przysiadów które już są na prawdę wydajne a już na pewno solidniejsze (sporo grubsze ramy konstrukcji i zabezpieczenie antykorozyjne) od tych Ukraińskich (gdzie korozja już robi spore spustoszenie w niektórych maszynach i będzie potrzebny remont ), poza tym w maszynach stojących łatwiej dobrać pozycję bo raz że ma dwa rodzaje uchwytów dla wyższych i niższych osób to jeszcze można się lepiej dopasować odpowiednim ugięciem nóg.
Czyli ogólnie mówiąc dla bardziej zaawansowanych bardziej odpowiednie są maszyny Street Barbell z serii stojącej i z serii >light< niż ta seria przystosowana dla wózków, dlatego w tym parku powinni jeszcze dokupić co najmniej kilka maszyn z serii stojącej i Light..