× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

Skazany na trening 2 - PROGRESJA SKRĘTÓW

Więcej
2015/01/08 19:51 #2062 przez xmarcin21
Witam! Jak w temacie. Co myślicie o technice progresji skrętów ukazanej w książce Skazany na trening 2? Przeczytałem dzisiaj o tym rozdział i szczerze mówiąc jestem podbudowany myślą, że w końcu będę mógł wyleczyć ciągle powracający ból barku. Czy ktoś z was stosuję tę technikę i może się wypowiedzieć na temat obserwacji z własnego doświadczenia? Ja zaczynam od dzisiaj zobaczymy czy przyniesie efekty w najbliższym czasie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/01/09 00:11 #2069 przez Bartek
Replied by Bartek on topic Skazany na trening 2 - PROGRESJA SKRĘTÓW
Progresja skrętów? Takich z marihuaną? :) :) :)

A czy to jakiś lekarz opisywał?
Nie będę się wypowiadał, bo drugiej części nie czytałem, ale obie części są dostępne na priv w PDF:)

Trenuję Kalistenikę i Street Workout. Chętnie dzielę się doświadczeniem zdobytym podczas treningów. Nie zawsze mam rację :)
Ulubione ćwiczenie: Podciąganie na drążku
Ulubiona strona: Workout Polska

Więcej
2015/01/09 09:32 #2073 przez xmarcin21
Replied by xmarcin21 on topic Skazany na trening 2 - PROGRESJA SKRĘTÓW
Byłoby za łatwo :) Nie opisywał tego żaden lekarz. To doświadczenie autora, które nabył w więzieniu od innych więźniów. Kto jest zainteresowany, to na chomikuj można pobrać książkę (strony 256 - 261). Skoro efekty mogą być takie jak opisuje, to na pewno warto spróbować tych ćwiczeń. Nie zaszkodzą a mogą tylko pomóc. Jak ktoś je stosuję od dłuższego czasu, to niech wypowie się na ten temat.

• Kris89
  • Kris89 Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Trening to droga która ma początek, ale nie ma końca...
Więcej
2015/01/09 10:10 #2076 przez Kris89
Replied by Kris89 on topic Skazany na trening 2 - PROGRESJA SKRĘTÓW
Co do tego, czy doświadczenie autor zdobył w więzieniu, czy jest to tylko chwyt marketingowy można było by się spierać.
W internecie można znaleźć kilka wątków o tym, że tak się po prostu lepiej sprzedaje, bo jest odpowiedni klimat, ale co tam.
A co do różnych kontuzji, to wiadomo, że stopniowo dodając odpowiednie ćwiczenia które pobudzają dane stawy, to stopniowo się zwiększa sprawność zablokowanych stawów, ale takich, których ruchomość była spowodowana różnymi chrzęstnymi naroślami. Nie wiem jak jest w innych przypadkach.

Więcej
2015/01/09 15:10 #2083 przez xmarcin21
Replied by xmarcin21 on topic Skazany na trening 2 - PROGRESJA SKRĘTÓW
To akurat jest mało ważne. Chodzi mi o efekty tych ćwiczeń, bo opis brzmi bardzo ciekawie i nigdy wcześniej się z nimi nie spotkałem pomimo tego, że przeczytałem kilka artykułów na temat kontuzji barku, więc jestem ciekawy czy ktoś stosuję ten rodzaj techniki i może się podzielić swoją opinią.

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum