Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Niestabilny Bark
- mateusz0-93
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2014/10/17 16:38 #1272
przez mateusz0-93
Niestabilny Bark was created by mateusz0-93
Panowie, 2 lata temu przeszedłem zabieg stabilizujący bark (artroskopie). Mam 2 implanty w barku. Uszkodziłem pierścień rotatów i górny obrębek stawu barkowego. Oczywiście mi to nie przeszkadza- ćwiczę i to konkretnie, ale niekiedy potrafi mi boleśnie przeskoczyć i to nie podczas treningu (zazwyczaj podczas pracy). Czuję że ten bark jest niestabilny. Mięśnie stabilizujące bark, znajdują się dookoła (klata, kaptury, bary, część pleców). Wiem, że aby bark był stabilny i silny musi iść wszystko w parze i wszelkie dysproporcje np: silna klata, słabe plecy lub słaba klata a silne plecy sprawiają, że bark jest słaby.
Ciągle ćwiczę ale ten bark mnie dołuje. Czasami jestem tak zrezygnowany, bo nie mogę się pozbyć tej kontuzji. Moja prośba w tym temacie brzmi następująco:
1.Piszcie, może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii. Zastanawiam się czy kiedyś uda mi się zaleczyć ten bark. Może znacie jakiś podobny przypadek?
2. Może zaproponujecie jakieś ćwiczenia od siebie. Cokolwiek, co może pomóc i przyjdzie wam do głowy odnośnie niestabilnego barku i wywichania...
3.Suple? Sposoby na stawy? <( Typu gotowane świńskie stopy)
?? hehe
Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi.
Ciągle ćwiczę ale ten bark mnie dołuje. Czasami jestem tak zrezygnowany, bo nie mogę się pozbyć tej kontuzji. Moja prośba w tym temacie brzmi następująco:
1.Piszcie, może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii. Zastanawiam się czy kiedyś uda mi się zaleczyć ten bark. Może znacie jakiś podobny przypadek?
2. Może zaproponujecie jakieś ćwiczenia od siebie. Cokolwiek, co może pomóc i przyjdzie wam do głowy odnośnie niestabilnego barku i wywichania...
3.Suple? Sposoby na stawy? <( Typu gotowane świńskie stopy)

Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Kris89
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- Trening to droga która ma początek, ale nie ma końca...
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2014/10/17 19:41 #1276
przez Kris89
Replied by Kris89 on topic Niestabilny Bark
Łańcuch jest tak słaby jak jego najsłabsze ogniwo.
Do treningu się rozgrzewasz, a do normalnej pracy pewnie nie. MOże to by Ci pomogło.
Ogólnie to chyba codziennie powinieneś wykonywać jakieś kręcenia ramionami z rana, by je po nocy rozruszać.
Do treningu się rozgrzewasz, a do normalnej pracy pewnie nie. MOże to by Ci pomogło.
Ogólnie to chyba codziennie powinieneś wykonywać jakieś kręcenia ramionami z rana, by je po nocy rozruszać.
- mateusz0-93
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
2014/10/17 21:26 #1278
przez mateusz0-93
Replied by mateusz0-93 on topic Niestabilny Bark
Kolego chyba trafiłeś w 10 bo 2 razy z samego rana zrobiłem trochę pompek i przysiadów i zupełnie inaczej się czułem. spróbuję i dziękuję

- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2014/10/17 21:55 #1279
przez zulco
Replied by zulco on topic Niestabilny Bark
Słyszałem że jak pierścień rotatorów jest uszkodzony, to po zrośnięciu ścięgien następuje często zmniejszenie ruchowości barku i konieczna jest odpowiednia rehabilitacja.
Nie miałeś może zapisanych wizyt u jakiegoś rehabilitanta?
Kris z tą rozgrzewką chyba też dobrze gada.
Codzienne rozgrzewki i rozciągania powinny pomóc.
Nie miałeś może zapisanych wizyt u jakiegoś rehabilitanta?
Kris z tą rozgrzewką chyba też dobrze gada.
Codzienne rozgrzewki i rozciągania powinny pomóc.
- mateusz0-93
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
2014/10/18 14:38 #1280
przez mateusz0-93
Replied by mateusz0-93 on topic Niestabilny Bark
U rehabilitanta nie byłem żadnego ale miałem zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych. Ogólnie jest jak by coraz lepiej. Coraz rzadziej te wypadania barku się zdarzają. A Generalnie jest problem taki zawsze byłem rozciąnięty bardziej niż inni ludzi i z tąd ruchomość się prawie nie zmniejszyła. mam przeprosty w łokciach i kolanach...
Moderatorzy: Pepes, Rabbek