× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

Niestabilny Bark

Więcej
2014/10/17 16:38 #1272 przez mateusz0-93
Niestabilny Bark was created by mateusz0-93
Panowie, 2 lata temu przeszedłem zabieg stabilizujący bark (artroskopie). Mam 2 implanty w barku. Uszkodziłem pierścień rotatów i górny obrębek stawu barkowego. Oczywiście mi to nie przeszkadza- ćwiczę i to konkretnie, ale niekiedy potrafi mi boleśnie przeskoczyć i to nie podczas treningu (zazwyczaj podczas pracy). Czuję że ten bark jest niestabilny. Mięśnie stabilizujące bark, znajdują się dookoła (klata, kaptury, bary, część pleców). Wiem, że aby bark był stabilny i silny musi iść wszystko w parze i wszelkie dysproporcje np: silna klata, słabe plecy lub słaba klata a silne plecy sprawiają, że bark jest słaby.
Ciągle ćwiczę ale ten bark mnie dołuje. Czasami jestem tak zrezygnowany, bo nie mogę się pozbyć tej kontuzji. Moja prośba w tym temacie brzmi następująco:

1.Piszcie, może macie jakieś doświadczenie w tej kwestii. Zastanawiam się czy kiedyś uda mi się zaleczyć ten bark. Może znacie jakiś podobny przypadek?
2. Może zaproponujecie jakieś ćwiczenia od siebie. Cokolwiek, co może pomóc i przyjdzie wam do głowy odnośnie niestabilnego barku i wywichania...
3.Suple? Sposoby na stawy? <( Typu gotowane świńskie stopy) :D?? hehe

Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• Kris89
  • Kris89 Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Trening to droga która ma początek, ale nie ma końca...
Więcej
2014/10/17 19:41 #1276 przez Kris89
Replied by Kris89 on topic Niestabilny Bark
Łańcuch jest tak słaby jak jego najsłabsze ogniwo.
Do treningu się rozgrzewasz, a do normalnej pracy pewnie nie. MOże to by Ci pomogło.
Ogólnie to chyba codziennie powinieneś wykonywać jakieś kręcenia ramionami z rana, by je po nocy rozruszać.

Więcej
2014/10/17 21:26 #1278 przez mateusz0-93
Replied by mateusz0-93 on topic Niestabilny Bark
Kolego chyba trafiłeś w 10 bo 2 razy z samego rana zrobiłem trochę pompek i przysiadów i zupełnie inaczej się czułem. spróbuję i dziękuję ;)

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2014/10/17 21:55 #1279 przez zulco
Replied by zulco on topic Niestabilny Bark
Słyszałem że jak pierścień rotatorów jest uszkodzony, to po zrośnięciu ścięgien następuje często zmniejszenie ruchowości barku i konieczna jest odpowiednia rehabilitacja.

Nie miałeś może zapisanych wizyt u jakiegoś rehabilitanta?
Kris z tą rozgrzewką chyba też dobrze gada.
Codzienne rozgrzewki i rozciągania powinny pomóc.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Więcej
2014/10/18 14:38 #1280 przez mateusz0-93
Replied by mateusz0-93 on topic Niestabilny Bark
U rehabilitanta nie byłem żadnego ale miałem zestaw ćwiczeń rehabilitacyjnych. Ogólnie jest jak by coraz lepiej. Coraz rzadziej te wypadania barku się zdarzają. A Generalnie jest problem taki zawsze byłem rozciąnięty bardziej niż inni ludzi i z tąd ruchomość się prawie nie zmniejszyła. mam przeprosty w łokciach i kolanach...

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum