Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Brzuch na dole
- Patyk
-
Autor
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2014/06/16 12:35 #399
przez Patyk
Brzuch na dole was created by Patyk
Cześć, jakieś dwa tygodnie temu dałem wycisk mojemu brzuchowi, poprzez wznosy nóg i dragonflag-a (tylko opuszczałem ciało jak najwolniej i podnosiłem świecą).
Tylko teraz od dwóch tygodni boli mnie tak bardzo nisko brzuch z jednej strony i nie chce mi przejść. Teraz sobie odpuściłem trening brzucha, ale nie wiem kiedy mi to minie.
Czy miał ktoś coś podobnego?
teraz nawet podczas podciągania, odczuwam ból.
Tylko teraz od dwóch tygodni boli mnie tak bardzo nisko brzuch z jednej strony i nie chce mi przejść. Teraz sobie odpuściłem trening brzucha, ale nie wiem kiedy mi to minie.
Czy miał ktoś coś podobnego?
teraz nawet podczas podciągania, odczuwam ból.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2014/06/16 14:20 #400
przez zulco
Replied by zulco on topic Brzuch na dole
Albo coś sobie nadciągnąłeś, albo naderwałeś przyczepy mięśni brzucha.
Brzuch cały czas pracuje, więc cały czas Cię boli. Także podczas podciągania.
Jak nie będzie samo przechodziło, to pozostaje Ci lekarz.
Brzuch cały czas pracuje, więc cały czas Cię boli. Także podczas podciągania.
Jak nie będzie samo przechodziło, to pozostaje Ci lekarz.
- Bartek
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
2014/06/16 15:59 #401
przez Bartek
Replied by Bartek on topic Brzuch na dole
Dragon flag to ciężkie ćwiczenie. lepiej się odpowiednio przygotować do jego wykonywania. Może na początek trenuj ze zgiętymi nogami, żeby się mięśnie przygotowały.
Trenuję Kalistenikę i Street Workout. Chętnie dzielę się doświadczeniem zdobytym podczas treningów. Nie zawsze mam rację 
Ulubione ćwiczenie: Podciąganie na drążku
Ulubiona strona: Workout Polska

- kamyk
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
2014/06/16 16:41 #402
przez kamyk
Replied by kamyk on topic Brzuch na dole
wydaje mi sie ze do dragon flaga musi byc tez dobry odcinek ledźwiowy kregosłupa bo mnie np bolał kiedys po cwiczeniu dragon flaga i poki co go sobie odpuscilem a zaczal jakies cwiczonka na odcinek ledzwiowy. Tak jak Bartek napisal to bardzo ciezkie cwiczenie i najpierw rob sobie jakas jego prostsza forme np nogi unies lekko nad ziemie w pozycji lezacej potem je zegnij i wyprostuj do góry do swiecy i potem zegnij i wroc do trzymania nad ziemie i tak caly czas. Moze na poczatek cos takiego.
P.S. jak robisz cwiczenia miesni brzucha lezac pamietaj zeby odcinek ledzwiowy dotykAL ziemi/podloza, inaczej potem bedziesz mial jeszcze problemy wlasnie z odcinkiem ledzwiowym
P.S. jak robisz cwiczenia miesni brzucha lezac pamietaj zeby odcinek ledzwiowy dotykAL ziemi/podloza, inaczej potem bedziesz mial jeszcze problemy wlasnie z odcinkiem ledzwiowym
- Bartek
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
2014/06/17 08:14 #403
przez Bartek
Replied by Bartek on topic Brzuch na dole
Progresja jest ważna, bo trzeba najpierw przygotować ciało do wysiłku jaki go czeka.
Ból na samym dole spojenia łonowego może też świadczyć o przepuklinie. Odpukać. Jeśli naprawdę ból się nie będzie zmniejszał, to do lekarza.
Odcinek lędźwiowy akurat w tym ćwiczeniu jest ściskany, ale musi być odpowiednio ustabilizowany przez mięśnie brzucha i najdłuższy grzbietu. Inaczej dyski są mocno ściskane i przenoszą ogromny ciężar
Ból na samym dole spojenia łonowego może też świadczyć o przepuklinie. Odpukać. Jeśli naprawdę ból się nie będzie zmniejszał, to do lekarza.
Odcinek lędźwiowy akurat w tym ćwiczeniu jest ściskany, ale musi być odpowiednio ustabilizowany przez mięśnie brzucha i najdłuższy grzbietu. Inaczej dyski są mocno ściskane i przenoszą ogromny ciężar
Trenuję Kalistenikę i Street Workout. Chętnie dzielę się doświadczeniem zdobytym podczas treningów. Nie zawsze mam rację 

- Kris89
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- Trening to droga która ma początek, ale nie ma końca...
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2014/06/25 17:26 #455
przez Kris89
Replied by Kris89 on topic Brzuch na dole
Miałem podobnie. Najpierw powróciło po dwóch tygodniach, później po miechu delikatnie zacząłem ćwiczyć i jest ok, a już się bałem że będzie c oś poważnego.
- Patyk
-
Autor
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
2014/06/26 21:00 #466
przez Patyk
Replied by Patyk on topic Brzuch na dole
Delikatnie przechodzi. Już delikatną serię spięć brzucha sobie zrobiłem. Ale jeszcze uważam, bo nawet przy podciąganiu bolało.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek