kontuzje
- wilczak1939
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
wilczak1939 napisał(a):
prosze o porade jak wyleczyc lokiec tenisisty boli jak diabli i nic nie mozna robic pozdrawiam zapalencow
######################
Doklejam z przesłanego artykułu
######################
Witam
wszyscy piszą o podstawowych ćwiczeniach i treningach niestety nikt nie przedstawi formy konkretnej rozgrzewki. Jest to jak powinniśmy wiedziec podstawa. Cwicze na siłowni od kilku lat drążek też nie był mi obcy i zdawało się że nic oprócz zwyrodnienia kregosłupa nie może sie już staćA tu proszę łokieć tenisisty i niesprawny bark. Wszystko z brku fachowej rozgrzewki. Prosze o pomoc jeżeli któs przechodził podobne schorzenie tj Łokieć tenisisty proszę o informacje jak dobrze to zaleczyc bo niemożność ćwiczen odbiera ochotę do wszystkiego hi. Pozdrawiam wszystkich zapaleńców
Przeniosłem ten wątek do działu Zdrowie.
Pierwsze i najlepsze, co Ci mogę doradzić, to pójść do lekarza. Może i faceci zawsze to odkładają: "a bo samo przejdzie". Ale jak Ci zależy na zdrowiu, to od tego należy zacząć.
Lekarz ogólny powinien Ci wypisać skierowanie do (no właśnie nie jestem pewien) chirurga/RTG/ortopeda/fizjoterapeuta - to później.
Czytając Wiki (nie jest to najlepsze źródło informacji): Zapalenie nadkłykcia bocznego kości ramiennej można wyczytać, że zwykle stosuje się leczenie objawowe i sugeruje odpoczynek. W cięższych przypadkach stosuje się dodatkowe leczenie.
Jak długo trwa ten stan?
Wydaje mi się, że po dwóch trzech tygodniach, ostre bóle mogę ustępować, ale dodatkowo minimum miesiąc dodatkowo należało by odpocząć od treningów.
Jeśli nie możesz ćwiczyć, to sugeruję przysiady i brzuszki

Ja tak robiłem podczas uszkodzenia pierścienia rotatora. Też nie mogłem bez treningów wytrzymać.
Jeśli ból nie będzie ustępował, to szybciutko do lekarza.
Ja nim nie jestem

- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Jeden z pierwszych artykułów na naszym portalu, bo oczywiście jest to jeden z najważniejszych elementów treningu

- Bartek
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Niech to przebada, bo jak nie doleczysz i się odnowi to będzie jeszcze gorzej.

Ulubione ćwiczenie: Podciąganie na drążku
Ulubiona strona: Workout Polska