- Forum
- Dieta / Suplenetacja / Zdrowie
- Zdrowie
- Przepuklina rozworu przełykowego - ćwiczenia (tłocznia brzucha)
Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Przepuklina rozworu przełykowego - ćwiczenia (tłocznia brzucha)
- keksownik
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/12/08 18:47 #65946
przez keksownik
Przepuklina rozworu przełykowego - ćwiczenia (tłocznia brzucha) was created by keksownik
Cześć,
mam zdiagnozowaną przepuklinę rozworu przełykowego. Lekarz nie powiedział, że kategorycznie nie mogę ćwiczyć, zalecił natomiast, żeby unikać ćwiczeń angażujących tłocznię brzucha (nie wiem co to znaczy
) Ostatnio po cięższym treningu i wykonywaniu np. push press czułem kłucie, ból w okolicach żołądka/mostka/łopatki - dało mi to do myślenia. Teraz robię tydzień przerwy w ćwiczeniach żeby "zagoić" to co się wydarzyło. Mam wrażenie, że po upływie kilku dni jest lepiej.
Moje pytanie do Was brzmi, czy możecie mi wskazać jakie ćwiczenia można wykonywać nie angażując tłoczni brzucha, a których na razie nie robić?
Chodzi mi o ćwiczenia, które mogę wykonać w domu np. z treningiem z gumami, hantlami jak i kettlebell.
Pozdro!
mam zdiagnozowaną przepuklinę rozworu przełykowego. Lekarz nie powiedział, że kategorycznie nie mogę ćwiczyć, zalecił natomiast, żeby unikać ćwiczeń angażujących tłocznię brzucha (nie wiem co to znaczy

Moje pytanie do Was brzmi, czy możecie mi wskazać jakie ćwiczenia można wykonywać nie angażując tłoczni brzucha, a których na razie nie robić?
Chodzi mi o ćwiczenia, które mogę wykonać w domu np. z treningiem z gumami, hantlami jak i kettlebell.
Pozdro!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Maz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 60
2021/12/08 21:25 #65947
przez Maz
Replied by Maz on topic Przepuklina rozworu przełykowego - ćwiczenia (tłocznia brzucha)
Tylko lekarz i fizjoterapeuta mogą Ci doradzić. Nie wymyślaj na własny rozum, bo możesz sobie zaszkodzić.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek