Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Dysproporcja barków
- Invictus95
-
Autor
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2019/07/29 20:11 #48621
przez Invictus95
Ćwicz ciężko, jedz dobrze, śpij dużo
Dysproporcja barków was created by Invictus95
Witam
Z racji takiej że udalo mi sie ostatnio schudnąć odsłoniłem bardziej mieśnie i ku mojemu zdziwieniu lewy bark jest o wiele bardziej rozbudowany od prawego. Podejrzewam że jest to pozostałość po boxie i mma gdzie ćwicząc prawie 12 lat skupiałem się na lewej ręce by dystansować i wykańczać przeciwników lewym sierpem. Różnica jest widoczna gdy podnosze ręce przed lustrem by spiąć bicepsy na prawej ręce jest ładne oddzielenie mięśnia a na lewej bark wchodzi mocno na biceps.
Co mógłbym w takiej sytuacji zrobić?
Dodam że ćwicze planem treningowym Armstronga czyli codziennke z rana 3 serie pompek do upadku miesniowego a wieczorem podciągania 5 dni w tygodniu i to tyle ćwiczeń gdzie angażuje barki ( poza pracą gdzie staram się pracować rękami na zmiane )
Pozdrawiam
Z racji takiej że udalo mi sie ostatnio schudnąć odsłoniłem bardziej mieśnie i ku mojemu zdziwieniu lewy bark jest o wiele bardziej rozbudowany od prawego. Podejrzewam że jest to pozostałość po boxie i mma gdzie ćwicząc prawie 12 lat skupiałem się na lewej ręce by dystansować i wykańczać przeciwników lewym sierpem. Różnica jest widoczna gdy podnosze ręce przed lustrem by spiąć bicepsy na prawej ręce jest ładne oddzielenie mięśnia a na lewej bark wchodzi mocno na biceps.
Co mógłbym w takiej sytuacji zrobić?
Dodam że ćwicze planem treningowym Armstronga czyli codziennke z rana 3 serie pompek do upadku miesniowego a wieczorem podciągania 5 dni w tygodniu i to tyle ćwiczeń gdzie angażuje barki ( poza pracą gdzie staram się pracować rękami na zmiane )
Pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 233
2019/07/29 20:21 #48623
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Dysproporcja barków
Wyrówna się
- Invictus95
-
Autor
- Wylogowany
- Senior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2019/07/29 20:32 #48624
przez Invictus95
Replied by Invictus95 on topic Dysproporcja barków
Konkretna odpowiedz
no to jestem spokojny

- Virl3x
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 85
2019/07/29 23:35 #48630
przez Virl3x
Replied by Virl3x on topic Dysproporcja barków
Dlatego ja ćwicząc sobie amatorsko na podwórku K1 to zmieniam sobie z prawej ręki na mańkuta.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek