Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Pękające naczynka okolice oczu po treningu barków
- Mackovski_JK
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2019/04/18 08:13 #46445
przez Mackovski_JK
Samo się nie zrobi
Pękające naczynka okolice oczu po treningu barków was created by Mackovski_JK
Cześć,
Wczoraj robiłem trening barków i po treningu zauważyłem coś niepokojącego. Mianowicie po treningu przeglądając się w lustrze zauważyłem że mam pełno popękanych naczynek na oczach i w ich okolicach. To że miałem czerwone oczy po treningu to raczej normalne bo jakby niepatrzeć większeść treningu robię w staniu na rękach. Ale takie coś nigdy wcześniej nie miało miejsca. Czy komuś z was już coś takiego się przytrafiło? Jak sobie z tym poradziliście? Czy mam się martwić? Czy może powinienem iść do specjalisty? Jęsli tak to do jakiego? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Trenig wyglądał następująco:
Rozgrzewka
-stanie na rękach przy ścianie
-pompki w staniu na rękach przy ścianie
-pompki w staniu na rękach (nogi na podwyższeniu)
-wiatraki
Wczoraj robiłem trening barków i po treningu zauważyłem coś niepokojącego. Mianowicie po treningu przeglądając się w lustrze zauważyłem że mam pełno popękanych naczynek na oczach i w ich okolicach. To że miałem czerwone oczy po treningu to raczej normalne bo jakby niepatrzeć większeść treningu robię w staniu na rękach. Ale takie coś nigdy wcześniej nie miało miejsca. Czy komuś z was już coś takiego się przytrafiło? Jak sobie z tym poradziliście? Czy mam się martwić? Czy może powinienem iść do specjalisty? Jęsli tak to do jakiego? Z góry dzięki za odpowiedzi.
Trenig wyglądał następująco:
Rozgrzewka
-stanie na rękach przy ścianie
-pompki w staniu na rękach przy ścianie
-pompki w staniu na rękach (nogi na podwyższeniu)
-wiatraki
Samo się nie zrobi

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 231
2019/04/18 08:24 #46446
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Pękające naczynka okolice oczu po treningu barków
Jeżeli to faktycznie jest od treningu a nie od siedzenia przy kompie np to idź do okulisty . Pewnie zmierzy ci ciśnienie w gałkach i posprawdza co tam trzeba
Za tę wiadomość podziękował(a): Mackovski_JK
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2019/04/24 16:11 #46527
przez zulco
Replied by zulco on topic Pękające naczynka okolice oczu po treningu barków
Na razie jest to jednorazowe rozumiem.
Większe ciśnienie w okolicach głowy przy staniu na rękach to normalna sprawa.
Jeśli dodatkowo mocno zaciskałeś powieki przy wypychaniu ramion, to naczynka mogły popękać.
Kobietom podczas porodu też pękają naczynka w oczach
Opinia lekarza na pewno by się przydała, jak przy każdym sporcie. Tym bardziej jeśli masz jeszcze jakąś wadę wzroku.
Tylko chyba aż tak bardzo nie ma co przesadzać.
Większe ciśnienie w okolicach głowy przy staniu na rękach to normalna sprawa.
Jeśli dodatkowo mocno zaciskałeś powieki przy wypychaniu ramion, to naczynka mogły popękać.
Kobietom podczas porodu też pękają naczynka w oczach

Opinia lekarza na pewno by się przydała, jak przy każdym sporcie. Tym bardziej jeśli masz jeszcze jakąś wadę wzroku.
Tylko chyba aż tak bardzo nie ma co przesadzać.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek