× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

złamany obojczyk(2)

Więcej
2018/11/02 13:50 #43126 przez sakermalina
złamany obojczyk(2) was created by sakermalina
Cześć, minęło dokładnie 35 dni odkąd złamałem obojczyk(30 wrzesnia pisałem posta pt złamany obojczyk )W czwartek 08.11.18r ide do lekarza i ma on ocenić jak jest i co dalej, ale mam pewne wątpliwości co do niego, więc mamy kilka pytan do was.
1)Co sądzicie o kinesiotapingu (tejpy).Czy warto ich używać? Co dają?
2)Czytając różne fora natknąłem się na wiele postów, w których wiele osób pisało, że nosiło gips 2 miesiące albo ma bark zamrożony i nie może nim ruszać albo, że po tym jak się zrósł złamał się jeszcze raz albo, że przez pół roku nie mogą ćwiczyć i czeka ich długa rehabilitacja itp. I to mnie zastanawia bo ja już po 30 dniach mogłem i mogę podnieść rękę do góry tzn 180 stopni przy minimalnym bólu i nie wiem co zrobić bo jedni mówią"zostaw tę rękę i nic nie rób " a drudzy "jak najbardziej możesz podnosić"Więc dać jej jeszcze odpocząć czy stopniowo ćwiczyć?
3)Co z kalisteniką na chwilę obecną ? Tak czysto teoretycznie załóżmy, że nastąpił zrost w 6 tygodniu i co dalej? Może zacząć od jakiegoś basenu ? albo jazdy na rowerze stacjonarnym? zanim zacznę ćwiczyć siłowo, a może przez kilka pierwszych dni jakieś rozciąganie ? Jak możecie dajcie jakieś tipy i porady. Dzięki

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2018/11/02 16:39 #43135 przez zulco
Replied by zulco on topic złamany obojczyk(2)
Obojczyk może się zrosnąć na wiele sposobów. Możliwe że był idealnie ustawiony i nie będziesz miał w przyszłości żadnych dolegliwości.
Na początek to zapytaj lekarza co Ci doradza. Czy Basen, czy może jakąś rehabilitację.

Bark i ograniczona w nim ruchomość to raczej problem osób starszych (40+).

Na pewno od razu to się nie próbuj forsować.

Na początek sprawdź czy zwykły plan i zwis na drążku nie będzie sprawiał bólu.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

• fresz
  • fresz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki na cuda trzeba chwilkę poczekać
Więcej
2018/11/26 22:21 #43581 przez fresz
Replied by fresz on topic złamany obojczyk(2)
yo wszystko powoli mialem zlamany 2 razy 1 raz gleba na stawie 2 tydzien po zdjeciu gipsu przez wysilenie. powoli rozcwiczaj ale zaczynaj od najlatwiejszych wetsji np pompki na kolanach czy australijskie podciagniecie

Zakręt jest jak bar wchodzisz bez gazu wychodzisz na.

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum