× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

złamany obojczyk

Więcej
2018/09/30 16:34 #42646 przez sakermalina
złamany obojczyk was created by sakermalina
Witam,w piątek podczas meczu ligowego w piłkę nożną zostałem brutalnie sfaulowany i niestety złamałem lewy trzon obojczyka z delikatnym przemieszczeniem i kątowym ustawieniem Odłamkow :S . Jestem od zawsze osobą aktywną fizycznie i jest to dla mnie ogromny ból że teraz jestem częściowo niepelnosprawny(noszę ósemkę gipsową). Zastanawiam się kiedy będę mógł powrócić do ćwiczenia kalisteniki i kiedy wyleczę ten uraz?Dodam, że bylem już na etapie stania na rękach i moglem zrobić już parę pompek.Wiem że doznałem poważnego urazu,wiec zdrowie>trening ale kiedy będę mógł powoli zacząć trenować i wplatać jakąś aktywność fizyczną?Dzięki za pomoc

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/09/30 17:18 #42648 przez Wariot
Replied by Wariot on topic złamany obojczyk
Wszystko zależy od tego kiedy się kość zrośnie :/ Po powrocie do sw bedziesz musial z 2/3tyg lekko trenowac np. tylko baze. Gdy ci gips ściągną skup się nad calym korpusem.
Za tę wiadomość podziękował(a): sakermalina

Więcej
2018/10/01 11:09 #42652 przez Charles88
Replied by Charles88 on topic złamany obojczyk
To zależy od tego:
- kiedy Ci gips zdejmą,
- czy po zdjeciu wszystko będzie ładnie zrośnięte,
- od rehabilitacji bo pewnie Cie skierują ba jakąś (może fizjoterapeuta Ci powie kiedy możesz zacząć ćwiczyć, lub sam Ci wprowadzi podstawowe ćwiczenia)

Na pewno będziesz musiał zacząć od lekkich ćwiczeń bazowych, obstawiam nawet do 2 miesięcy skoro to poważny uraz.

Wiem, że to mało, ale narazie możesz robić przysiady (ale nie pistolety bo łatwo można stracić równowagę).

Zdrowia!

• fresz
  • fresz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki na cuda trzeba chwilkę poczekać
Więcej
2018/10/01 16:44 #42654 przez fresz
Replied by fresz on topic złamany obojczyk
Yo najpierw daj się dobrze zrosnąć wszystkiemu a przede wszystkim masz pewność że jest wszystko ok?? Robili prześwietlenie po kilku dniach??
Co zaś do ćwiczeń to powiem nie śpiesz się żeby coś znowu nie trachneło, bo biedy można narobić. Będziesz sam widział jak będziesz się czuł przy ćwiczeniach tylko zaczynaj on najprostszych warjacji np pompki na kolanach.

PS. Miałem kiedyś złamany obojczyk i pękniętą kość ramienną 5 tygodni w gipsie wszystko pięknie łądnie tydzień po zdjęciu gipsu machnąłem jakoś dziwnie ręką i dostałem jeszcze 4 tygodnie w gipsie bo obojczyk pękł.
Zdrowia

Zakręt jest jak bar wchodzisz bez gazu wychodzisz na.

Więcej
2018/10/01 19:04 #42658 przez Virl3x
Replied by Virl3x on topic złamany obojczyk
No napewno po zdjęciu gipsu przez jakieś 2-3 tygodnie jak nie dłużej bym nie robił treningu, może nogi jedynie bo nie wiadomo czy to już będzie jak nowe z tym obojczykiem. Też na początek jak już zaczniesz to te najłatwiejsze wersje, no niestety będą spadki raczej no ale nic sie na to nie poradzi. Przynajmniej będzie jakiś cel aby odbudować formę. Kuruj się tam chłopie.

MAXY WYTRZYMAŁOŚCIOWE:

Pompki - 64
Podciąganie nachwytem - 20
Dipy - 40

MAXY SIŁOWE:
Dip - 45 kg
Podciągnięcie nachwytem - 40 kg

Instagram:

Fanpage: www.facebook.co...948518977/

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2018/10/05 15:40 #42709 przez zulco
Replied by zulco on topic złamany obojczyk
Też uważam, że nie ma co się wyrywać z treningiem.
Po zdjęciu gipsu najlepiej by było odczekać z jeden miesiąc. Potem dopiero lekko powrócić do treningów poprzez wprowadzanie izometrii i lekkich ćwiczeń.

Nogi trenuj póki co.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum