Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
- Dawid-1906
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2018/09/11 18:39 #42430
przez Dawid-1906
Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever was created by Dawid-1906
Witam wszystkich.
Przy robieniu back levera którego dopiero zaczynam ogarniać występuje spory ból w lewym bicepsie lub tricepsie- ciężko jednoznacznie stwierdzić. Ból zostaje również po treningu. Gdy robiłem go z jedną nogą prostą było w miarę ok. Potem spróbowałem full'a i utrzymałem go 6s. schodząc nogami z góry jak by do negatywa. Podjarałem się i na kolejnych treningach olałem próby z jedną nogą tylko od razu do fulla'a. Nawet poszło spoko, oczywiście z bólem. Ale kolejnego treningu już nie dokończyłem... Ćwiczę back'a dwa razy w tygodniu. Najpierw próby figury- ok. 10 razy, a następnie porządna baza pod element. Przeplatam trening back'a z trzema treningami presa do HS. Ból był taki że jak naciskałem lekko na coś dłonią to już nawet wtedy bolał bić/tric. Ten tydzień odpuszczam treningi i roluje, rozciągam przedramię, bic, tric. Oczywiście przed treningiem wlatuje ok. 12 min rozgrzewki. Jakieś rady Panowie?
Przy robieniu back levera którego dopiero zaczynam ogarniać występuje spory ból w lewym bicepsie lub tricepsie- ciężko jednoznacznie stwierdzić. Ból zostaje również po treningu. Gdy robiłem go z jedną nogą prostą było w miarę ok. Potem spróbowałem full'a i utrzymałem go 6s. schodząc nogami z góry jak by do negatywa. Podjarałem się i na kolejnych treningach olałem próby z jedną nogą tylko od razu do fulla'a. Nawet poszło spoko, oczywiście z bólem. Ale kolejnego treningu już nie dokończyłem... Ćwiczę back'a dwa razy w tygodniu. Najpierw próby figury- ok. 10 razy, a następnie porządna baza pod element. Przeplatam trening back'a z trzema treningami presa do HS. Ból był taki że jak naciskałem lekko na coś dłonią to już nawet wtedy bolał bić/tric. Ten tydzień odpuszczam treningi i roluje, rozciągam przedramię, bic, tric. Oczywiście przed treningiem wlatuje ok. 12 min rozgrzewki. Jakieś rady Panowie?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Virl3x
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 85
2018/09/11 19:46 #42432
przez Virl3x
MAXY WYTRZYMAŁOŚCIOWE:
Pompki - 64
Podciąganie nachwytem - 20
Dipy - 40
MAXY SIŁOWE:
Dip - 45 kg
Podciągnięcie nachwytem - 40 kg
Instagram:
Fanpage: www.facebook.co...948518977/
Replied by Virl3x on topic Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
Mogło dojść do jakiegoś naderwania. Jak po tym tygodniu zaczniesz ćwiczyć znowu tego BL to nie zaczynaj od razu pełnego.
MAXY WYTRZYMAŁOŚCIOWE:
Pompki - 64
Dipy - 40
MAXY SIŁOWE:
Dip - 45 kg
Instagram:
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 231
2018/09/11 19:58 #42433
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
W tydzień się ta łapa nie naprawi. Pewnie naderwałeś biceps. Nie masz czasem jakiś krwiaków lub wylewów na nim ?
- Dawid-1906
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
2018/09/11 20:19 #42434
przez Dawid-1906
Replied by Dawid-1906 on topic Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
Brak wizualnych oznak na bicepsie. Dodam, że jak robiłem np. podciągania podchwytem wąsko czy normalnie to zupełny brak bólu. Polecacie jakieś ćwiczenia mobilizujące pod back'a? Ramiona są wykręcone w dość nienaturalnej pozycji. Czyli odpuścić back'a na 2 tygodnie? Robić bazę do niego? Skiny the cat? W tym czasie robić treningi pod prezes HS? W tych treningach właśnie dorzucam do bazy podchwyt wąsko, szeroko, chwyt neutralny.
- Virl3x
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 85
2018/09/11 22:53 #42437
przez Virl3x
MAXY WYTRZYMAŁOŚCIOWE:
Pompki - 64
Dipy - 40
MAXY SIŁOWE:
Dip - 45 kg
Instagram:
Replied by Virl3x on topic Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
Rób takie ćwiczenia abyś nie odczuwał tego bólu. Skoro przy podciąganiu Cię nie boli to znaczy, że musi Cię boleć jak masz rękę maksymalnie wyciągniętą czyli biceps jest wtedy naciągany. Widziałem to u Piotrka Majchrzaka jemu się właśnie biceps naciągnął przy robieniu hefesto jak schodził w dół czyli pozycja ramienia była podobna jak przy BL i zrobiły mu się siniaki. Na moje to bym odpuścił na parę dni. Jak pojawią się siniaki czy coś to do lekarza.
MAXY WYTRZYMAŁOŚCIOWE:
Pompki - 64
Dipy - 40
MAXY SIŁOWE:
Dip - 45 kg
Instagram:
- Cichociemny
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
2018/09/12 12:38 #42439
przez Cichociemny
Jako tako ,ale do celu
Replied by Cichociemny on topic Ból bicepsa/tricepsa przy Back Lever
Mięsień jest za słaby dlatego boli miałem tak samo przy fl ale siłę zbudowałem i jest ok
Jako tako ,ale do celu

Moderatorzy: Pepes, Rabbek