Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Ból mostka i okolic przy HS.
- BigKamilek
-
Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2017/09/12 23:30 #38416
przez BigKamilek
Friend don't let friends skip workouts!
Ból mostka i okolic przy HS. was created by BigKamilek
Cześć, piszę posta ponieważ od jakiegoś czasu odczuwam ból w mostku promieniujący do klatki. Nie jest to jakiś straszny ból, no ale dyskomfort spory. Jak przez jakiś czas się wstrzymam od robienia handstandu ból przemija i tak mogę sobie parę dni poćwiczyć stanie na rękach bezboleśnie. Lecz po paru dniach znowu mostek się odzywa, czasami w parze z bólem obojczyka.
Gdzieś na jakiejś grupce fejsbukowej ktoś pisał, że miał takie coś i pomogło wzmocnienie pleców, ściąganie łopatek i rozciąganie, ale może ktoś tutaj miał coś podobnego i jest w stanie się podzielić ze mną informacjami?
Pozdrowienia
Gdzieś na jakiejś grupce fejsbukowej ktoś pisał, że miał takie coś i pomogło wzmocnienie pleców, ściąganie łopatek i rozciąganie, ale może ktoś tutaj miał coś podobnego i jest w stanie się podzielić ze mną informacjami?

Pozdrowienia
Friend don't let friends skip workouts!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2017/09/13 20:17 #38422
przez zulco
Replied by zulco on topic Ból mostka i okolic przy HS.
Mój mostek chrupie.
Przy rozgrzewce najbardziej to słychać.
Miałem z 15 lat temu ból w mostku. Na jakiś miesiąc odłożyłem wtedy siłownie.
Ktoś mi powiedział wtedy że dużo osób ćwiczących na siłowni ma/miało pęknięty mostek.
Wyciskanie sztangi lub głębokie dipy chyba nie sprzyjają poprawie u Ciebie.
Ja bym proponował odpocząć od wszystkiego 2 tygodnie i potem powoli bez wygłupów, stopniowo zaczynać od podstawowych ćwiczeń.
Przy rozgrzewce najbardziej to słychać.
Miałem z 15 lat temu ból w mostku. Na jakiś miesiąc odłożyłem wtedy siłownie.
Ktoś mi powiedział wtedy że dużo osób ćwiczących na siłowni ma/miało pęknięty mostek.
Wyciskanie sztangi lub głębokie dipy chyba nie sprzyjają poprawie u Ciebie.
Ja bym proponował odpocząć od wszystkiego 2 tygodnie i potem powoli bez wygłupów, stopniowo zaczynać od podstawowych ćwiczeń.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek