× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

Ból przy dynamicznych ruchach

Więcej
2017/05/03 16:16 #36229 przez Kubis
Ból przy dynamicznych ruchach was created by Kubis
Witam was. Ogólnie mój problem ciągnie się za mną od paru lat,już podczas czasów siłowni zauważyłem że niektórym ruchom towarzyszył mi ból. Np podczas wypychania hantli na klate ruch powinien być po lekkim łuku na końcu lekko zbliżając hantle do siebie noi gdy hantle szły do siebie i musiałem użyć przeciw siły żeby je zatrzymać czułem ostry ból. A więc co zrobiłem-poprostu prowadziłem ruch po lini prostej i tak zawsze znajdywałem jakieś rozwiązanie.

Po przejściu na Street Workout ćwicząc pod figury niestety nie da się ominąc tych ruchów.
Boli praktycznie przy wszystkich szybkich hamowaniach i zmianach ruchu np z L sita wejście do tuck planche, muscle up, pompki z klaśnięciem(jakby mi rece w stawach rozrywalo),
Nawet przy wzieciu jajka do ręki i potrząsając nim.
Najpierw ból był na zewnetrznej części ręki między bicepsem a tricepsem i promieniował na wewnetrzne zgięcie (poczatek bicepsu).
Teraz ból jest jeszcze pod pachą i promieniuje do mięśnia pod łopatką...podczas bólu siła unoszenia ręki przed siebie jest bardzo mała ponadto mam drżenie rąk i przy ciepłym ubiorze boli.

Wiem że nikt nie jest specjalistą,zapisałem się do Ortopedy ale boję się że nie będzie umial mi pomóc a ten sport to napawde pasja mojego życia i sposób na życie i samego siebie i dlatego może mial ktoś coś podobnego. Dodam jeszcze że np przy Human Flag mnie nic nie boli, przy back leverze tylko w bicepsie(robie nachwyt) a pod pacha i w plecach glownie przy MU,wysokich podciągnięciach,typewriterach. Rotatory rozwalone?

P.S rozgrzewam się porządnie okolo 15 minut, mialem już przerwy miesièczne i spokoj byl przez chwile a potem znowu to samo. Obecnie ćwicze mimo bolu do czasu aż jestem w stanie to znieść bo jestem uzależniony i nie potrafię nie ćwiczyć ale progresu to ja tak nie zrobie..

P.S 2 myślicie że jakieś stabilizatory,taśmy by pomogły?
Pójde do orto na usg to dam znać czy jest dla mnie jakaś szansa czy poprostu zastrzyk przeciwbólowy przed treningiem i do boju:)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2017/05/03 18:30 #36240 przez zulco
Replied by zulco on topic Ból przy dynamicznych ruchach
To rozgrzewaj się 20 minut.

Wprowadzaj większy czas przy negatywnych ruchach. Powoli do pełnego spoczynku..
We wszystkich ćwiczeniach.
Dodatkowo rozciąganie. Dużo rozciągania przed lub po treningu. Na początek też może bez przesady żeby sobie krzywdy nie zrobić.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Więcej
2017/05/03 19:52 #36248 przez Kubis
Replied by Kubis on topic Ból przy dynamicznych ruchach
Do wizyty mam poł miesiąca to postaram się może też na wyciągu rozgrzać i wzmocnić troche rotatory a najbardziej przywodzenie bo takich ruchow sie nie ćwiczy a uważam że w tych ruchach moje miesnie/stawy sa za slabe.

Co do negatywów zulco to zazwyczaj robie wszystko dokładnie i powoli bo tak jest znacznie trudniej,np pompki takie szybkie zrobiłem 50 ale systemem 2:1:2 juź tylko 30.
Noi robiąc wolno zupełnie nic mnie nie boli bo nie ma dużych przeciążeń

W sumie moze do czasu wizyty wyeliminuje z planu wszystko co przynosi ból a po wizycie zobaczymy.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2017/05/04 00:40 #36260 przez zulco
rozciągaj się jeszcze

workout-polska.pl

Więcej
2017/05/17 18:54 #36663 przez Kubis
Replied by Kubis on topic Ból przy dynamicznych ruchach
Badanie USG:
Rotatory są wporządku,brak jakichkolwiek stanów zapalnych,więzadła całe...lekarz zasugerował ból powięziowy więc zapisałem się do fizjoterapeuty i zobaczymy.

Dodatkowo miałem RTG kręgosłupa:
Lekkie boczne skrzywienie noi dyskopatia lędźwiowa. Ale lekarz powiedział że to nie ma związku z moimi bólami.

Dodatkowo nie mogę sie podciagać bo po czasie czuje zaciskanie pod pachą ktore ciągnie się do mięśnia czworobocznego.Tak jakby podczas ćwiczeń coś uciskało mi nerw.

Także najpierw zrobie trening żeby wywołać bol a potem pójde do fizjo i mam nadzieje że znajdzie problem. Po co to piszę? Być może ktoś będzie miał ten sam problem. Narazie robie to co moge +rozciąganie i rolowanie a dalej zobaczymy.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2017/05/25 01:28 #36811 przez zulco
Powodzenia i zdrowia.

workout-polska.pl

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum