× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

Nierównomierna rozbudowa ciała.

Więcej
2017/02/03 23:40 #33843 przez reinZ
Nierównomierna rozbudowa ciała. was created by reinZ
Po dzisiejszym treningu na siłowni postanowiłem przyjrzeć się sobie "jak tam progress" i nie wiem czy to normalne ale moja lewa strona ciała jest bardziej rozbudowana od prawej nie mówie tu o poszczególnych mięśniach lecz o całości, biceps, troceps, klatka, brzuch, udo i mięsień pleców (nie wiem jak on profesjonalnie się nazywa więc nazwę go tak jak u mnie na siłowni go nazywają) "motylek". Co do łydek to w miarę tak samo się rozwijają.

Ciężko mi powiedzieć, która strona jest silniejsza gdyż nigdy jakoś nie sprawdzałem tego dokładnie.
Zapewne otrzymam odpowiedzi typu "jest to normalne", "żaden człowiek nie proporcjonalny" itd...
To samo mówili mi gdy zaczynałem ćwiczyć wtedy lekko było to widoczne przynajmniej dla mnie teraz z mojego punktu widzenia ta różnica coraz bardziej się zwiększa.

Co radzicie robić? Też tak mieliście?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2017/02/04 10:06 #33847 przez zulco
Replied by zulco on topic Nierównomierna rozbudowa ciała.
Tylko i wyłącznie równo wykonuj ćwiczenia.
Wybieraj ćwiczenia symetryczne (nie na jedną stronę).
Nie nadganiaj powtórzeń. Zawsze rób po tyle samo.

Asymetria z czasem zanika. Jak mięśnie trochę urosną, to będzie to mniej widoczne.

A poza tym inni tego nie widzą.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Więcej
2017/02/04 22:46 #33881 przez reinZ
Replied by reinZ on topic Nierównomierna rozbudowa ciała.
A macie jeszcze jakies pomysly jak rozbijac miesnie? Glownie przedramiona bo po treningu, który kiedys sebol mi ogarnal strasznie mam pospinane i napompowane przedramiona i bicepsy... Co do bicepsów to pod koniec treningu mam juz nawet problem zrobic podciagniecie pelne... Sile mam ale po prostu czuje jakby blokade poprzez biceps.

Nie mam rolera :c

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2017/02/06 09:23 #33913 przez zulco
Replied by zulco on topic Nierównomierna rozbudowa ciała.
A wykonujesz powtórzenia w pełnym zakresie ruchu?
Może musisz trochę rozciągania dołożyć po treningu.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Więcej
2017/02/06 09:29 #33916 przez sebol
Replied by sebol on topic Nierównomierna rozbudowa ciała.
Moim ostatnim zakupem jest WAŁEK DO MASAŻU ROLLER CROSSFIT.

"Cóż za hańbą jest dla człowieka zestarzeć się bez ujrzenia jak piękne i silne może być jego ciało.”
SOKRATES
Załączniki:

Więcej
2017/02/06 16:09 #33927 przez reinZ
Replied by reinZ on topic Nierównomierna rozbudowa ciała.
@zulco Co do pełnego zakresu to raczej robie. Podciaganie - faza zwisu na maxa (proste rece itd...) potem sie podciagam tak, ze broda jestem ponad wysokoscia drazka.

Co do dipów to w sumie sam nie wiem do jakiego momentu je wykonywać.
Najpierw jestem w fazie górnej gdzie mam ręce proste, zablokowane w łokciach (mam lekkie przeprosty w łokciach)
i potem nie wiem czy schodzic do kata prostego czy kawalek w dol ponizej kata prostego. Ogolnie slyszalem o dwoch tych wersjach lecz jak schodze nizej to czuje, ze klatka lepiej mi pracuje przy wyjsciu w gore i czuje rozciagniecie w barkach.

Co do rozciągania to w sumie tu jest mój problem. Parę postów wcześniej (w jednym z pierwszych) wspominałem, że mam problem z rozciągnieciem a dokładniej problemem dla mnie jest nawet dotkniecie palcami ziemi na wyprostowanych i zlaczonych nogach.
Przy wykonywaniu tego ruchu zaczyna mi sie robic jakby lekki garb i maksymalnie dotykam palcami tak do kostek ale to bardziej przy takim dynamicznym ruchu a tak zeby przytrzymac to polowa lydki albo kawalek moze wiecej w strone kostki.

Co do rozciagniecia to mam dalej wielki problem z tymi nadgarstkami. Non stop je rozciagam podobnie jak reszte ciala ale efektow nie odczuwam pomimo, ze z nadgarstkami pracuje prawie rok a nad reszta ciala 2 lata. Na razie nie wiem co to bedzie... Za niedlugo mam umowiona wizyte u ortopedy i postaram sie dowiedziec co i jak dalej najwyzej dam znac w tym poscie co powiedzial lekarc.

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum