Zanim poprosisz o trening zapoznaj się z wątkami przypiętymi.........
Przetrenowanie czy może cos innego
- Zorro24
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/10/02 13:31 #65618
przez Zorro24
Przetrenowanie czy może cos innego was created by Zorro24
Witam jestem nowy na tym forum. Zwracam sie do was ponieważ nie wiem czy jestem poprostu przetrenowany nie wyspany czy źródłem mojego problemu jest nerwica która może zmniejszać siłe moich mięsni spowalniać regeneracje i spłycać sen. Moją przygode zaczełem z kalinistyka w połowie kwietnia trenowałem trzy razy na tydzień pompki i przysiady tylko. Pod koniec maja dodałem jeszcze cwiczenia na drązku jak negatywy podciagniec podchwytem i nadchwytem pompki australijskie oraz inne ćwiczenia. Cały czas od połowy kwietnia progresowałem czyli zwiększała sie moja siła i masa mięśni. Od około 2 tygodni mam problem zauważyłem spadek siły (nie potrafie zrobić tele samo powtórzeń co wcześniej) spadek wytrzymałosci ( po każdej seri jestem owiele bardziej zmęczony niż w wcześniejszych tygodniach) zaczołem odczuwać jaki kolwiek brak motywacji do cwiczeń i w ogóle do zagłebiania się w temat ogólnie rzecz ujmując kalinistyki oprócz tego mam mniejszy apetyt, mam pogorszony nastrój mam problem zasnac budze sie po pieciu godzinach i mam problem po tak krótkiej dawce snu znowu usnać spowrotem oprócz tego jesli zrobie trening który jest dla mnie trudniejszy niż zazwyczaj potrzebuje wiecej czasu na regeneracje wcześniej potrzebowałem dnia teraz 2 dni. I pytanie jest czy jest to zwykłe przetrenowanie czy nerwica. Jeśli przetrenowanie to wystarczy ze zmniejsze objętośc treningowa na 2 tygodnie i póżniej wróce do planu czy jednak nerwica i będe musiał udać sie do specjalisty
Cos o mnie:
wiek 24 lata
waga 62 kg
Cos o mnie:
wiek 24 lata
waga 62 kg
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Maz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 60
2021/10/02 13:59 #65619
przez Maz
Replied by Maz on topic Przetrenowanie czy może cos innego
Odpocznij. Zrób lekkie treningi, połowę tego co zwykle, albo odpuść zupełnie na tydzień czy dwa. W zamian chodź na spacery. Jeśli problemy ze snem i apetytem się utrzymają, idź do lekarza.
Mały apetyt + brak snu = brak energii do ćwiczeń.
Mały apetyt + brak snu = brak energii do ćwiczeń.
Za tę wiadomość podziękował(a): Zorro24
- Maruda6
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/10/03 18:23 #65631
przez Maruda6
Replied by Maruda6 on topic Przetrenowanie czy może cos innego
Nie wiem jaki masz wzrost, ale 62 kg wydaje się mało. Pamiętaj o nadwyżce kalorycznej, i ogólnie zbilansowanej doecie, znacząco poprawia regenerację i tak naprawdę pozwala budować mięśnie.
- matthan
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 52
2021/10/11 14:05 #65690
przez matthan
Replied by matthan on topic Przetrenowanie czy może cos innego
Polecam:
Progresowanie w overload
Progresowanie w overload
Moderatorzy: Pepes