Hej, mam pytanie do nieco bardziej doświadczonych użytkowników co do budowania sylwetki. Krótko nakreślę swoją sytuację.
Jeszcze 4-5 lat temu miałem około 30kg nadwagi. Miałem wtedy około 18 lat. W ciągu mniej więcej 3 lat zbiłem to wszystko za pomocą biegania. Ważę aktualnie około 80kg przy 185cm wzrostu. Jakieś 2 lata temu zainteresowałem się kalisteniką. Od mniej więcej 2 lat w miarę regularnie ćwiczę brzuch i mniej więcej rok temu zacząłem robić pompki. Cały czas oprócz tego biegam. Zazwyczaj są to biegi na 10km około 2-3 razy w tygodniu. Udało mi się dojść przez ten czas do stosunkowo zadowalającej sylwetki, ale nie do końca wiem co robić dalej. Przez fakt, że byłem otyły mam nadmiar skóry i przez to nie wydaje mi się, że jestem w stanie spowodować, że moje mięśnie brzucha będą bardziej widoczne/zaznaczone. Ciężko jest mi w tej chwili spalać dalej tkankę tłuszczową, waga pokazuje mi około 22%, ale wydaje mi się, że w rzeczywistości jest ona niższa i problemem jest nadmiarowa skóra. Moim celem jest osiągnięcie sylwetki, w której mięśnie są wyraźnie zaznaczone, coś jak na przykład Lewy tutaj:
i.pinimg.com/or...0e9903.jpg
Dodam, że nie mam ochoty uderzać na siłownię i rzucać ciężarami. Jestem osobą cierpliwą, jednak brak wyraźnego progresu od jakiegoś roku wydaje mi się nieco niepokojący. Czy to jest w moim przypadku w ogóle realne, żeby osiągnąć cel? W załączniku dodaję obecny stan. Bardzo proszę o pomoc i rady od osób bardziej doświadczonych.