× Tutaj każdy może zadać pytanie i każdy może na nie odpowiadać.
Zabronione jest tutaj używanie wulgaryzmów i obrażanie innych użytkowników.

POMOC!!!! Kontuzja stawu łokciowego

• Wolno123
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2016/10/15 18:57 #29222 przez Wolno123
POMOC!!!! Kontuzja stawu łokciowego was created by Wolno123
Cześć. Treningi SW rozpocząłem 4 miesiące temu. Wszystko szło dobrze do momentu gdy zacząłem odczuwać ból moich stawów łokciowych. Jakieś 3 tygodnie temu się to zaczęło. Z początku to ignorowałem (moja głupota :P) Wczoraj zrobiłem 1/3 treningu po 1 tygodniowej chorobie i nie dokończyłem go bo byłem tak obolały. Zrobiłem ciepły okład i się położyłem. Po 1 godzinie było ok . Najprawdopodobniej ból powstał z powodu złej techniki ćwiczeń. Robię cały czas bazę więc pewnie powodem są podciągnięcia. Nie spinałem innych mięśni np barków i to było takie szarpanie,tak myślę :P Kolega, który ćwiczy trochę dłużej wspominał coś o przeprostach. W tygodniu 3-4 trening SW 1-2 biegania :) Postanowiłem zrobić sobie 2 tygodniową przerwę i zacząłem dziś smarować jakąś maścią na stawy. Pytanie czy mogę w takim razie z 2 razy w tygodniu sobie pobiegać czy raczej zrobić całkowitą przerwę ?? Proszę o ocenę całej sytuacji bo chciałbym jak najszybciej wrócić do treningów z poprawną techniką bo aż mnie nosi heh :P Mam 16 lat 180 cm i 75 kg :P
  • zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2016/10/15 21:53 #29227 przez zulco
Replied by zulco on topic POMOC!!!! Kontuzja stawu łokciowego
Jak dopada grypa to i stawy bolą. Tyle że mówisz że bolało już wcześniej i tylko łokcie.

Rozgrzewasz się dobrze.
Może jeszcze jeden tydzień odpoczynku.

Mięśnie rozwijają się dosyć szybko, ale stawy, ścięgna kości potrzebują więcej czasu.
Trzeba je stopniowo do wszystkiego przyzwyczajać.
Nie ma co się wyrywać ze zbyt ciężkimi treningami czy ćwiczeniami.

Biegać według mnie możesz. Brzuch pewnie też możesz robić.

Postaraj się zjeść coś w stylu golonka, czy po prostu ćwiartkę (czyli nogę z kawałkiem kręgosłupa) z kurczaka i dokładnie wyssać wszystko co tylko się da żeby na talerzu pozostały same suche kosteczki.

Rozgrzewkę dodatkową na stawy łokciowe zastosuj.

Może być tak że te stawy będą się u ciebie odzywały co jakiś czas i zawsze będziesz musiał je mocniej rozgrzewać.
Ja mocniej rozgrzewam nadgarstki i kark, bo inaczej boli.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
  • Wolno123
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2016/10/15 23:04 #29230 przez Wolno123
Replied by Wolno123 on topic POMOC!!!! Kontuzja stawu łokciowego
Nie mam pojęcia dlaczego tak jest rozgrzewka trwa u mnie 20-25 min a rozciąganie 15-30 min. Wszystko było ok więc błędy widzę jedynie w technice. Uświadomiłem sobie że nie spinałem wszystkich mięśni i może dla tego nadwyrężyłem stawy. Robię cały czas obwody więc i tam też mam brzuch a jak tylko zwisam na drążku to mega ból a jak biegam to jest git. Zrobię te 2 tygodnie i zobaczę co dalej ;) Będę biegał tylko czas pokaże :P Ewentualnie może stawy szwankują bo zima idzie sam już nie wiem hehe :lol: :lol:
Moderatorzy: Rabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum