Profesjonalne i Darmowe siłownie plenerowe
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
- Otrzymane podziękowania: 6
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
www.youtube.com...iug/videos
Przy okazji znalazłem dokładniejszy filmik z najnowszą maszyną Street Barbell do przysiadów która jest skonstruowana tak że nie obciąża pleców bo zakłada się na pas specjalny pas z łańcuchem, na niektórych siłowniach w klubach są podobne maszyny ale nigdy nie było takich modeli do siłowni zewnętrznych :
imginn.com/p/CIhvNkyoNBd/
I jeszcze jeden filmik z innym nowym modelem :
imginn.com/p/CIm2iCrIHOK/
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
A na facebooku federacji Mr Olympia też wkleili fotki z pozowania zawodników na tle loga firmy Street Barbell :
business.facebo...23/?type=3
federacja Mr Olympia na swoim Facebooku wkleiła też filmik z reklamą firmy Street Barbell :
business.facebo...591687588/
Dodatkowo w ostatnim czasie siłownie zewnętrzne tej firmy zaczęły polecać wszystkie czołowe Amerykańskie czasopisma takie jak muscle fitness i FLEX_Magazine, oraz najbardziej uznana na tamtym rynku firma ivankobarbell produkująca sztangi i hantle dla sztangistów i kulturystów. Tak że w zasadzie dostali rekomendację od wszystkich uznanych tam w mediach autorytetów z dziedziny kulturystyki.
- drake
- Wylogowany
- Platinum Member
- Otrzymane podziękowania: 86
kr@k@dyl napisał: Dodatkowo w ostatnim czasie siłownie zewnętrzne tej firmy zaczęły polecać wszystkie czołowe Amerykańskie czasopisma takie jak muscle fitness i FLEX_Magazine
To jeszcze to drukują? Myślałem, że już dawno przenieśli się do sieci.
Co do Olympii w Classic physique piękne sylwetki, a co do open mnie osobiście nie zachwyca kierunek w jakim to poszło. Oczywiście szacunek dla zawodników za etykę pracy i poświęcenie zdrowia niestety (dotyczy to też classica, żeby nie było).
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Jakiś czas temu jeszcze w lecie podesłałem też pomysł o skonstruowaniu siłowni zewnętrznych kilku Polskim firmom, i jedna z nich odpisała że będą próbowali coś skonstruować w okolicach zimy, no zobaczymy co z tego wyniknie, może akurat coś ciekawego wymyślą.
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Tej właśnie maszyny nie zakupili w Krakowie, fotka poniżej :
Stronka producenta z maszynami premium gdzie też można zobaczyć prawidłowe ustawienie rurek :
brustyle.com.ua/ulichnye-trenazhery-miros/ulichnye-trenazhery-klassa-premium/
A ta brama z linkami z obciążeniami na sztabach po obu stronach jest w dwóch wersjach w innej zakładce :
Nowy model :
brustyle.com.ua/vulichnij-trenazher-krosover-sg155-1/
Stary model :
brustyle.com.ua/kupit-ulichnyj-trenazher-krosover-po-nizkoj-cene/
A w Krakowie ten sprzęt postawiła firma z-sport z Warszawy.
- matthan
- Wylogowany
- Platinum Member
- Otrzymane podziękowania: 52
Niesamowicie propagują ten sport i jestem z tego powodu zachwycony. Oby jak najszybciej nasi włodarze to dostrzegli i rozbudowywali parki maszynowe i w naszych miastach...
Dzięki za te informacje Krokodylu
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
I jeszcze dwa przykłady siłowni plenerowych tej samej marki zrealizowanych na wsi, ale z tą różnicą że postawiono tam serię Light :
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Znalazłem jeszcze jeden filmik pokazujący dokładniej strefę z maszynami Street Barbell i drążki i poręcze na tym samym placyku :
Byłem też ciekawy jak ta różowa siłownia będzie wyglądała zimą, a tu właśnie ktoś wkleił filmik gdzie widać jak zasypało śniegiem ten placyk, ale na wiosnę pewnie trzeba będzie te ściany od nowa pomalować bo pewnie będą plamy i zacieki :
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Ale przy okazji wkleję jeszcze taki ciekawy placyk ze sztangami firmy r4p_org, niektóre rozwiązania tej firmy były już pokazane w tym temacie , ale ten filmik akurat nie dawno znalazłem, ale to już jest całkowicie nieaktualna konstrukcja starego typu bo teraz już się nie stosuje przesuwania talerzy na gryf sztangi po linkach które się szybko rozczapierzają ale po nierdzewnych łańcuchach i już się nie stawia opon samochodowych do ćwiczenia uderzeń nogami i rękami bo już się nauczyli robić odpowiednie worki bokserskie na każdą pogodę, poza tym wtedy jeszcze mieli niedopracowany lakier :
A poniżej już można zobaczyć na krótkim filmiku jak w najnowszej wersji siłowni zewnętrznej, (która stoi przed stadionem Dynamo Moskwa) szybko i sprawnie przebiega zmiana obciążenia na sztandze czyli przesuwanie talerzy po łańcuchu a nie jak kiedyś po lince, dość długo szukałem jakiegoś filmiku gdzie by było w miarę dokładnie pokazane czy to rozwiązanie zapewnia szybką i sprawną zmianę obciążenia ale jak widać poniżej przesuwanie talerzy po łańcuchu odbywa się sprawnie i szybko :
imginn.com/p/CHEDXaOr_-R/
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
interatletika.pl/maszyna-na-mi-nie-naramienne-kf809/
Druga nowa informacja jest tak że Firma r4p która jak na razie jako jedyna na świecie stawia siłownie zewnętrzne ze sztangami, zaktualizowała dział z projektami i wrzuciła sporo nowych projektów oraz starszych których wcześniej nie było :
r4p.org/sportivinie-ploshadki-silny-dvor
r4p.org/oborudovanie-silnyy-dvor/
A pod 3 linkiem są projekty siłowni na terenie domków jednorodzinnych :
r4p.org/sportivnye-ploshchadki-dlya-chastnyh-uchastkov/
Przy okazji znalazłem nowy filmik pokazujący siłownię zewnętrzną tej samej firmy r4p obok stadionu Dynamo Moskwa
Na tym samym kanale jest też filmik pokazujący inną ciekawą siłownię zewnętrzną innej firmy Street Barbell w Parku Raduga w Moskwie :
To samo miejsce w lecie :
Jak widać na obu filmikach stan techniczny tych siłowni jest idealny co świadczy o tym że ludzie szanują tam sprzęt, nawet hantle na obu filmikach są w stanie idealnym a w Krakowie pod jednym klubem sportowym gdzie jest siłownia Ukraińskiej marki Brustyle, i ludzie w ogóle nie szanują tam hantli i zamiast je rzucać na specjalne amortyzujące podkładki/dywaniki które są dedykowane do rzucania na nie hantli to są notorycznie podkładane pod inne maszyny bo są bardziej miękkie niż podłoże i zamiast właśnie na nie rzucać hantle to ludzie z całej siły rzucają nimi a zwłaszcza 30 kilowymi o druciane podłoże które raz że powoduje ordynarne odpryski plastyku którym powleczone są krążki żeby nie rdzewiały, to jeszcze przez to ciągle odpadają klamry z łańcuchami antykradzieżowymi a ostatnio odpadły nawet śruby mocujące i wyleciały krążki z uchwytów hantli i leżały luzem a potem muszą ciągle płacić serwisowi za naprawy zamiast np dokupić kolejne nowe maszyny, a już nie mówiąc o tym że od tego rzucania w podłożu są dziury jak po jakimś bombardowaniu.
- Maz
- Wylogowany
- Platinum Member
- A dream within a dream
- Otrzymane podziękowania: 64
Jeszcze nie widziałem w swojej okolicy siłowni podobnej do tej, które prezentujesz. Mimo, że chodzę na spacery po różnych parkach w Warszawie. A szkoda, bo byłoby to miłym urozmaiceniem spacerów. Nawet placyków z drążkami jak na lekarstwo, aczkolwiek teraz już trochę się pojawiło.
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
lappset.com/Products/Outdoor-sport-equipment/Sisu-fitness
lappset.com/Products/Product-search/sport/sisu-fitness
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Znalazłem też projekt tego placyku na stronce tej firmy :
r4p.org/msport-silnyy-dvor-rosatom
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
imginn.com/p/CLRLZHzFoi4/
imginn.com/p/CK1F5FiK9yl/
Linki z filmikami trzeba wkleić na pasek www żeby się odtworzyły, na youtube na razie nie ma żadnych filmików o tym placyku.
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Ale pod drugim linkiem w poście powyżej ten placyk jest pokazany wolniej i dokładniej.
EDIT:
Pojawiła się też stronka internetowa tego placyku :
ninjacross.ru/#%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D1%8F
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Na takim dachu można spokojnie umieścić też solary które w dzień się będą ładować a potem w nocy będzie darmowe oświetlenie otoczenia takiego placyku.
r4p.org/oborudovanie-silnyy-dvor/
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
I jeszcze jeden ale krótki filmik :
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
ringpol.pl/urzadzenia-do-cwiczen/silownie-zewnetrzne/fitness-strong/
Wysłałem do nich zapytanie odnośnie dostępnych obciążeń i wygląda to tak :
Martwy ciąg 120kg
Przysiady 45
Krzesełka 30 na rękę
Motyl 20 kg na rękę
Na pewno atutem takiego rozwiązania regulacji obciążenia jest szybka i cicha zmiana obciążenia, filmiki mają być ponoć na wiosnę.
- kr@k@dyl
- Autor
- Wylogowany
- Premium Member
Zaletą takiego rozwiązania zmiany obciążenia jest niewątpliwie szybkość i mały hałas generowany do pobliskiego otoczenia, bo do zmiany obciążenia z położenia max do minimum i odwrotnie, wystarczą zaledwie dwa ruchy.