Trening
- 7777777
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/11/14 00:33 #65826
przez 7777777
Trening was created by 7777777
Jak zaplnaować trening głównie pod elementy w kalistenice bo ja myślałem nad czymś takim
PoniedIałek progresja do front lever hand stand planche
Wtorek nogi
Środa pull ups dips po 4 serie
Czwartek nic
Piątek front lever hand stand planchet
Sobota nogi
PoniedIałek progresja do front lever hand stand planche
Wtorek nogi
Środa pull ups dips po 4 serie
Czwartek nic
Piątek front lever hand stand planchet
Sobota nogi
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Maz
- Wylogowany
- Platinum Member
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 64
2021/11/14 10:12 #65828
przez Maz
Replied by Maz on topic Trening
Rób po kilka powtórzeń pod bl i fl i hs. Planche odpuść na później, jak już zrobisz te levery. Jest ekstremalnie trudne i tylko się zestresujesz, że nie wychodzi.
Core gdzieś dołóż. Jak chcesz zrobić fl, jak brzuch nóg nie utrzyma?
Core gdzieś dołóż. Jak chcesz zrobić fl, jak brzuch nóg nie utrzyma?
- 7777777
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
2021/11/14 12:08 #65829
przez 7777777
Replied by 7777777 on topic Trening
Dobra ja już sobie to ogarnołem napisze ci zaraz tylko co zrobić gdy już zrobie front lever planche I nie będę robił tych ćwiczeń wzmacniającuch to czy na treningu dać sohie front lever sam i np progresje do back lever albo planch i progresje do pompek w planchu?
- Maz
- Wylogowany
- Platinum Member
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
2021/11/14 12:48 - 2021/11/14 12:48 #65830
przez Maz
Ja robię na treningu figury i lekkie ćwiczenia wzmacniające. Kolejnego dnia bazę i lekkie ćwiczenia wzmacniające pod figury.
Ale ja się już przyzwyczaiłem po 4 latach. Musisz sprawdzić, czy taki trening Cię za mocno nie zmęczy. 5 dni treningowych to nie przelewki. Musisz tak dobrać objętość tych treningów, żeby się nie wypalić po kilku tygodniach. Zacznij lekko i stopniowo wzmacniaj. Co kilka tygodni coś dorzuć, jak uznasz, że dasz radę. Nie częściej. Pamiętaj, że figury nie osiągniesz szybko. Musisz popracować z rok albo dwa. I taki intensywny plan musisz wykonywać prawie codziennie. To nie jest łatwe dla psychiki.
Ale ja się już przyzwyczaiłem po 4 latach. Musisz sprawdzić, czy taki trening Cię za mocno nie zmęczy. 5 dni treningowych to nie przelewki. Musisz tak dobrać objętość tych treningów, żeby się nie wypalić po kilku tygodniach. Zacznij lekko i stopniowo wzmacniaj. Co kilka tygodni coś dorzuć, jak uznasz, że dasz radę. Nie częściej. Pamiętaj, że figury nie osiągniesz szybko. Musisz popracować z rok albo dwa. I taki intensywny plan musisz wykonywać prawie codziennie. To nie jest łatwe dla psychiki.
Ostatnia2021/11/14 12:48 edycja: Maz od.
- 7777777
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
Mniej
Więcej
2021/11/14 14:59 #65831
przez 7777777
Replied by 7777777 on topic Trening
Troche nie rozumiem mógłbyś przedtsawić??? Prosze
- Maz
- Wylogowany
- Platinum Member
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
2021/11/14 18:35 #65836
przez Maz
Pierwszego dnia robisz kilka podejść do fl, bl, hs. W najmocniejszej progresji, jaką umiesz utrzymać. I do tego lżejsze ćwiczenia z bazy - np. trochę australijskich, zwykłe pompki w rozsądnej ilości.
Drugiego dnia robisz ćwiczenia akcesoryjne do fl, bl i hs - np. ściąganie gumy na prostych rękach, lżejsze ćwiczenia z hantlami (też na prostych rękach) albo kilka lżejszych progresji w odciążeniu (zastosuj silną gumę). I do tego ćwiczenia bazy - podciągania, dipy, l-sit, wznosy nóg itp.
Drugiego dnia robisz ćwiczenia akcesoryjne do fl, bl i hs - np. ściąganie gumy na prostych rękach, lżejsze ćwiczenia z hantlami (też na prostych rękach) albo kilka lżejszych progresji w odciążeniu (zastosuj silną gumę). I do tego ćwiczenia bazy - podciągania, dipy, l-sit, wznosy nóg itp.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek