Ile tej redukcji?

Więcej
2019/12/16 08:35 #50678 przez Kaymon
Ile tej redukcji? was created by Kaymon
Cześć, od półtora miesiąca jestem na deficycie kalorycznym (+treningi oczywiście). Na starcie miałem 91 cm w oponce i 86 kg, aktualnie mam 86 cm w oponce i 81,5 kg. Jednak tego 'kaloryfera' wciąż brak, oczywiście widać że się odsłania, jednak jak się schyle to dalej wisi masa tłuszczu z oponki, tylko sek w tym, że na reszcie ciała strasznie schudłem, nie mówiąc o nogach i po prostu wszystko zaczyna na mnie wisieć. Pytanie, które kieruje, to czy lecieć dalej z redukcja, aż spale ta oponke do końca, czy może czas wrzucić lekka masę, a do redukcji powrócić przed latem?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2019/12/16 08:41 #50679 przez Kaymon
Replied by Kaymon on topic Ile tej redukcji?
Dodam tylko że wzrost to 186 cm

Więcej
2019/12/16 10:00 #50680 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ile tej redukcji?
W zeszłym roku miałem ten sam problem. Masa czy redukcja, w sumie mówią, że lepiej redukować do 10% i dopiero masa ale nie wygląda się wtedy fajnie a i motywacja jest mniejsza. Udało mi się w tym roku zejść chyba najniżej niż kiedykolwiek ale.., ^paka nie było ( zarys lekki ) a na barkach jak szczur wyglądałem. Teraz od połowy sierpnia jadę na 3000 kkcal i planuje do końca grudnia przy tym pozostać. Mam nadzieję , że przy tej masie jednak mięśni przybyło i po redukcji sylwetka już będzie lepiej wyglądać. Jeszcze jedna ważna sprawa, musisz ten brzuch ćwiczyć jak inne partię czyli nie jakies 20 powtórzeń tylko do tych 12-15 i stale progresując bo to ,że teraz nie ma 6paka to pewnie wina tego, że te mięśnie są małe.

Więcej
2019/12/16 10:46 #50681 przez Nabemori
Replied by Nabemori on topic Ile tej redukcji?
Mała masa mięśni brzucha. Tłuszcz z brzucha najciężej jest dopalić. Utnij z 200kcal i jedz kilka tygodni, zobaczysz co sie bedzie dzialo.

Mam plan plan,
I za ciosem idę...

ig: konrad.sudol

Więcej
2019/12/16 17:23 #50684 przez Kaymon
Replied by Kaymon on topic Ile tej redukcji?
Niedawno zacząłem swoją przygodę z 'kalistenika' i dopiero tutaj zobaczyłem jak mięśnie brzucha są ważne i jak słabe je mam więc staram się właśnie progresowac w ćwiczeniach. Czyli krotko mówiąc, jak już jestem w toku to lepiej dociac do końca. Jeszcze przy okazji pytanko, jakieś dobre i w miarę wiarygodne sposoby na pomiary % tkanki?

Więcej
2019/12/16 17:40 #50685 przez koteł
Replied by koteł on topic Ile tej redukcji?
Wg mnie najlepiej ocenić z grafiki porównując do swojej sylwetki.

Więcej
2019/12/16 18:33 - 2019/12/16 18:33 #50686 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ile tej redukcji?
% tluszczu ci nie potrzebny. Masz wyglądać w lustrze tak żeby Ci pasowało. Na twoim miejscu bym masował do końca stycznia.
Ostatnia2019/12/16 18:33 edycja: Rabbek od.

Więcej
2019/12/17 10:40 #50694 przez Charles88
Replied by Charles88 on topic Ile tej redukcji?

Rabbek napisał: % tluszczu ci nie potrzebny. Masz wyglądać w lustrze tak żeby Ci pasowało. Na twoim miejscu bym masował do końca stycznia.

Myślę, że jeśli masa do dłużej niż do końca stycznia bo mięśnie się wolniej budują niż się spala tłuszcz.

Ja bym na Twoim miejscu wszedł na poziom Twojego zapotrzebowania, ewentualnie lekka nadwyżka 100-200 kcal by mieć więcej siły na treningu, dobrałbym takie progresję ćwiczeń by wejść na około 12 powtórzeń w serii, zwłaszcza jeśli chodzi o brzuch bo kaloryfer trzeba zbudować.
Na takiej kaloryce byłbym jakieś 3-6 miesięcy i potem 12 tyg redukcji i bym zobaczył co się udało zbudować.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2019/12/18 15:42 #50706 przez zulco
Replied by zulco on topic Ile tej redukcji?
No właśnie z brzucha najwolniej schodzi tłuszczyk.

Całe ciało odtłuszcza się prawie równomiernie, prócz brzucha.

Podejrzewam że lekki deficyt musiał byś utrzymać przez około pół roku żeby odsłonić kaloryfer.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum