Brak czasu na diete

Więcej
2019/10/27 14:44 #50019 przez Kiro
Brak czasu na diete was created by Kiro
Wstaje o 6:00 by zdążyć na busa. Rano mój żołądek jest scisniety i nie mam apetytu więc zazwyczaj nie jem nic . Do szkoły biorę bułkę lub drożdżowke. Wracam około 16 i jem obiad, robię shake białkowy a na kolacje jakiś omlet czasami.

Chciałem zacząć chodzić po szkole na park SW bo mam zaproszenie od grupy Skazani na Street Workout ale jaki w tym jest sens jak przed treningiem wiele godzin nic bym nie jadł a także jakieś dwie godziny po nim? Jak inni robią to ze maja pracę, szkole a jakoś csivzay, chodzą na siłownię, parki SW i nabierają tej masy mięśniowej? W wakacje miałem czas i mogłem w każdej chwili gdy chciałem cos zjeść a przyszła szkoła i waga natychmiast poleciała kilka kg w dół. Co ja mam niby zrobić? Jedzenie przygotowywane dzień wcześniej i zabierane w pudełkach raczej nie wchodzi w grę.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2019/10/27 15:32 #50020 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Brak czasu na diete
jedz obiady w szkole i masz sprawę rozwiązaną.

Więcej
2019/10/27 16:33 #50021 przez Hryniak
Replied by Hryniak on topic Brak czasu na diete
a czemu przygotowywanie posiłków w pudełka nie wchodzi w gre? ja inaczej nie miałbym co jeść xd. Możesz wziąść np serek wiejski, banana i chleb ze słonecznikiem lub shejka do wypicia.
Trzeba się trochę postarać żeby coś osiagnąć.
Dla pocieszenia to powiem że najważniejsze jest dzienne zapotrzebowanie kaloryczne.

Więcej
2019/10/27 18:09 #50022 przez koteł
Replied by koteł on topic Brak czasu na diete
Zainwestuj w blender i problem z głowy.
Dajesz szklankę płatków owsianych, orzechy, miód mleko, białko, oliwa czy co tam chcesz i wypijasz w 2 min ponad 1000 kcal.

Więcej
2019/10/27 18:32 #50023 przez Rabbek
Dobrze koteł mówi. Nie dajesz rady zjeść dużej ilości kalorii to je wypij

Więcej
2019/10/27 18:55 #50024 przez Hryniak
Replied by Hryniak on topic Brak czasu na diete
Również polecam. Smacznie, szybko i kalorycznie

Więcej
2019/10/28 11:39 #50026 przez deyv_pl
Replied by deyv_pl on topic Brak czasu na diete
O 6.00 wstajesz i masz problem?? Proszę Cię - litości. Ja wstaję o 4 i robię wszystko po wstaniu, nie dość, że dla siebie to żona wstaje i ma wszystko gotowe.. Jedzenie w pudelkach to norma i niestety spowodowane dzisiejszymi czasami i nagonką na wszystko. Dodam jeszcze 4 letnia córka w domu i druga w drodze. Codziennie powrót o 15. Ale jest i czas na trening bieganie i trening w nogę. Wiesz gdzie leży problem?? U większości w tym, że pochłaniają im dużo czasu bzdety typu, telefon, komputer etc.. kolega Hruniak Ci dobrze napisał, żeby coś osiągnąć trzeba się trochę poświęcić.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2019/10/31 14:03 #50076 przez zulco
Replied by zulco on topic Brak czasu na diete
Śniadanie to najważniejszy posiłek.
Postaraj się zjeść coś co dostarczy przynajmniej 15g białka do Twojego organizmu.

Jeśli naprawdę jest problem to rób shake-a i wlej do jakiejś butelki i pij w szkole.

Ja rano zwykle rano jem 2 jajka sadzone na jakimś mięsku + kromka chleba.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci

Więcej
2019/11/01 10:19 #50087 przez deyv_pl
Replied by deyv_pl on topic Brak czasu na diete
zulco - mam nadzieję, że ciemne pieczywo ;)

Więcej
2019/11/01 11:28 #50089 przez Invictus95
Replied by Invictus95 on topic Brak czasu na diete
U mnie na śniadanje wpada, pół paczki kabanosów, serek wiejski, serek skyr, jogurt ze zwiększoną ilością białka o jakiś chlebek, śniadanie w 5 min i 1000 kcal załatwione a do tego 75g białka z samego rana, potem drugi posilek przed treningiem z 1000 kcal, i po treningu kolacja plus jakieś chipsy na podbicie węgli i mam świetnie zbilansowane posiłki i micha się zgadza.

Co do wstawania z rana i o braku czasu. Będąc w Norwegii wstawałem o 5 rano do pracy i brałem wszystkie nadgodziny, czasem siedziałem do 23 na budowie i do domu godzina drogi na piechote, wracałem robiłem trening, brałem prysznic, potem robiłem sobie jedzenie na cały następny dzień w pudełka i do lodówki. Oczywiście kolacje też jadłem, oraz śniadanie z rana jakaś jajecznica lub płatki z mlekiem i kawka. A byłem w stanie robić sobie tyle jedzenia i potem je zjadać że miałem ksywę tasiemiec.

Więc skończ się chłopcze użalać nad sobą bo wszystko się da tylko trzeba lepiej organizować swój czas.

Ćwicz ciężko, jedz dobrze, śpij dużo
Za tę wiadomość podziękował(a): deyv_pl

Więcej
2019/11/01 11:30 #50090 przez Invictus95
Replied by Invictus95 on topic Brak czasu na diete
Druga wersja śniadania to jajecznica z 7 jaj z jakimś mięskiem i cebulką, nabij z rana białko i kalorie a reszte dnia bedziesz miał z górki ;)

Ćwicz ciężko, jedz dobrze, śpij dużo

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2019/11/01 20:13 #50098 przez zulco
Replied by zulco on topic Brak czasu na diete
Chleb jem w 90% ciemny i zwykle żytni.
Z jasnego pieczywa to czasem bułki jakieś podczas weekendowego wypadu.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci

Więcej
2019/11/01 20:33 #50099 przez Rabbek
ja jem 80% jasnego i 20% ciemnego i nie przeszkadza mi to w redukowaniu czy przybieraniu wagi. Jeżeli już tak się czepiać czy jasne czy ciemne to trzeba byłoby wyeliminować zupełnie pszenice, która stanowi większość ciemnego pieczywa. Chyba ,że to pieczywo akurat jest 100% żytnie.

Więcej
2019/11/01 22:57 #50102 przez Nabemori
Replied by Nabemori on topic Brak czasu na diete
Ja tam wpierdzielam wszystko jak leci :D Ostatnio wpiepszałem talerz racuchów popijając mlekiem o 5 rano :blink: Chleb, bułki, wszystko. Ostatni tydzien jadłem jajecznice z 3 jajek 2 kromki chleba z maslem i do tego miska płatków na mleku. W szkole 100g kuskusu + jogurt skyr + 2 banany, 100g wafli ryzowych + 2 jablka. W domu co mamcia ugotowała + zwykle kilka kanapek. Wieczorem kanapki + shake wysokobiałkowy.

Mam plan plan,
I za ciosem idę...

ig: konrad.sudol

• parkour leito
  • parkour leito Avatar
  • Wylogowany
  • New Member
  • New Member
  • Plan zapisany to w połowie wykonany
Więcej
2019/11/14 12:40 #50283 przez parkour leito
Replied by parkour leito on topic Brak czasu na diete
Zastanówmy się jeszcze raz, w czym jest problem, czy faktycznie czas stanowi przeszkodę, czy zła dieta, która nie wystarcza do funkcjonowania. Podstawową wartością jest chęć i zachęcam Cię do przynajmniej zjedzenia tak jak kolega powyżej może zacytuje

koteł napisał: Zainwestuj w blender i problem z głowy.
Dajesz szklankę płatków owsianych, orzechy, miód mleko, białko, oliwa czy co tam chcesz i wypijasz w 2 min ponad 1000 kcal.

Co mogę dodać od siebie to sprawy organizacyjne typowy chceck list przed wyjściem zapisz wszystko, co masz do zrobienia i jazda. Jest takie powiedzenie, które u mnie się sprawdza "Co zapisane to w 50% zrealizowane " Odezwij sie na forum i napisz, czy pomogło :)

"It does not matter how slowly you go as long as you do not stop. Confucius."
Za tę wiadomość podziękował(a): Hryniak

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum