Suple na masę

Więcej
2018/02/21 11:12 #39768 przez Bartez24
Suple na masę was created by Bartez24
Siema! Szukam pomocy odnośnie suplementacji przyśpieszającej przyrost masy mięśniowej. Krótko o mnie - trenuję od 2 miesięcy, głównie FBW i split, dieta pudełkowa, bo jakoś nie mam czasu oraz zdolności kulinarnych (ponoć jest dobra, bo wszystko wyliczone jak trzeba). Niestety progresu nadal brak... Waga wzrosła o marne 2 kg i coś mi się wydaje, że zamiast tkanki mięśniowej jest tłuszczowa. Liczę na Wasze wsparcie!

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/02/21 14:33 #39769 przez zvbkowicz
Replied by zvbkowicz on topic Suple na masę
Gainer + Białko + Trening = Masa mięsniowa

• fresz
  • fresz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki na cuda trzeba chwilkę poczekać
Więcej
2018/02/21 17:06 #39772 przez fresz
Replied by fresz on topic Suple na masę
Temat masy to temat rzeka, najłatwiej jedz wiecej niż teraz a kalorie nabijaj zbilansowanymi posilkami, trenuj splitem i zwiększ regeneracje tzn wydłuż czas odpoczynku. Do tego obserwuj się w lustrze jak zacznie cię zalewać to zmiejsz węgle. To w wielkim skrócie i to raczej najprostsza droga. A jak nie dajesz rady zjeśc odpowiedniej liczby kalorii to kup coś na poprawe łaknienia. Pozdro

Zakręt jest jak bar wchodzisz bez gazu wychodzisz na.

Więcej
2018/02/27 12:46 #39838 przez Markusos
Replied by Markusos on topic Suple na masę
Wydaje mi się, że twój organizm niewłaściwie pobiera molekuły dostarczane z dietą. Tkanka mięśniowa nie dostaje substancji odżywczych, więc kompletnie się nie rozrasta. W tym wypadku suplementacja jak najbardziej się nada. Przy doborze preparatu zwróć uwagę na to czy zawiera argininę i ewentualnie jakiś booster testosteronu. Ponadto naturalny skład, żeby nie obciążać dodatkowo wątroby. Miałem kiedyś podobny problem i to dzięki suplowi z niego wyszedłem.

Więcej
2018/02/27 16:10 #39840 przez drake
Replied by drake on topic Suple na masę

Bartez24 napisał: głównie FBW i split

To FBW czy split bo jedno wyklucza drugie?

Po pierwsze nie wiem czego się spodziewałeś, ale mięśnie buduje się latami i 2 kg w dwa miesiące to całkiem rozsądny progres jak na początkującego (oczywiście ćwiczącego bez farmakologii). To 12 kg w skali roku, a nawet uwzględniając zasadę malejących postępów to z 8 kg można się spodziewać, co jest niezłym wzrostem, a i tak w pewnej mierze będzie to tłuszcz - pierwszy rok treningów to realnie jakieś 5 kg czystej masy mięśniowej ćwicząc naturalnie. Piszesz, że zwiększyła Ci się tkanka tłuszczowa. Skoro waga rośnie to jesteś na dodatnim bilansie kalorycznym to całkiem możliwe, że Cię podlewa, co nie znaczy, że masa mięśniowa nie rośnie, po prostu jej nie widzisz.

Podaj więcej danych: wiek, wzrost obecna waga. Podaj jak trenujesz, jakie ćwiczenia robisz, gdzie (dom, siłownia, plac SW) czy czysta kalistenika czy łączysz z ciężarami? Jeżeli jesteś początkujący to nie ma sensu od razu iść w odżywki, jeżeli dieta jest rozsądna. Możesz optymalizować trening pod masę - dla początkującego powinien to być FBW co drugi dzień, lub nawet 2 x w tygodniu jeżeli masz dużo innej aktywności, oparty o ćwiczenia wielostawowe - przysiady, podciągnięcia, pompki, dipy, jeżeli masz dostęp do ciężarów to również ciągi, swingi itp.
Możesz spróbować takiego schematu, że na pierwszym treningu robisz takie warianty ćwiczeń, że dasz radę zrobić po 5 powtórzeń, na kolejnym dobierasz takie, żeby zrobić po 10 powtórzeń a na trzecim po 15 powtórzeń. I tak w koło. W ten sposób sprawdzasz większą liczbę zakresów - bo mięśnie u różnych osób różnie reagują na zakresy powtórzeń. Co więcej niektóre grupy mięśniowe jednej osoby mogą lepiej reagować na wyższe zakresy, a inne na niższe.

Więcej
2018/02/28 13:16 #39849 przez Bartez24
Replied by Bartez24 on topic Suple na masę
To może rzeczywiście spróbuje tej suplementacji. Tylko jaki preparat na pewno by się sprawdził? Masz jakiś sprawdzony wariant?

Więcej
2018/02/28 15:42 #39850 przez X-ManMaciej
Replied by X-ManMaciej on topic Suple na masę
Tak czytam i mi się morda cieszy ty narzekasz o te 2kg a ja od września tylko 4kg .Ledwo 2kg więcej ale jak rozciągnięte w czasie bądź cierpliwy albo wal towar .

Więcej
2018/03/01 03:12 #39852 przez Markusos
Replied by Markusos on topic Suple na masę
U mnie w zupełności sprawdził się LargoMass. Dostałem na niego namiar od mojego trenera, a on zna się na rzeczy. Dodatkowym plusem jest to, że nie trzeba faszerować się garścią tabsów, wystarczą tylko dwie dziennie. Nie wiem czy jest dostępny w sklepach, bo ja zamawiałem bezpośrednio od producenta.

Więcej
2018/03/23 11:58 #40096 przez megamoc
Replied by megamoc on topic Suple na masę
Wszędzie tą reklamę jakiegoś largomassa widzę... tabletki na porost mięśni co? :D To już chyba lepsza metka

Pracuję nad sobą...
Za tę wiadomość podziękował(a): X-ManMaciej

Więcej
2020/11/11 23:23 - 2020/11/11 23:34 #61138 przez Krystek999
Replied by Krystek999 on topic Suple na masę
Polecam serdecznie! Super jakoś! Dopracowując dietę oraz suplementację, a także plan treningowy. Zbudujesz wymarzoną sylwetkę! Polecam wszystkie suplementy. Zdrówka! :)
Ostatnia2020/11/11 23:34 edycja: Rabbek od.

Moderatorzy: PepesRabbek
Zasilane przez Forum Kunena