- Forum
- Forum główne - Kalistenika i Street Workout
- Rozciąganie / Poprawa mobilności
- Stretching książki
Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.
Stretching książki
- Andddy
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2022/05/18 10:44 #66606
przez Andddy
Stretching książki was created by Andddy
Siema!Jestem nowym użytkownikiem forum. Ze sportem mam sporo wspólnego od lat, siłownia, kalistenika, swego czasu nawet poledance
Niestety z powodów zdrowotnych ostatnie 3 lata właściwie nic nie robiłem, masa i siła spadły, ale to jest do nadrobienia na podstawie własnej wiedzy i przeszłości sportowej. Niepokoi mnie mój brak mobilności, 3 lata temu właściwie byłem w stanie zejść do szpagatu, a teraz nie umiem osiągnąć kąta nawet 115 stopni, więc słabo. Zastanawiam się czy nie zakupić jakiejś książki, bo na internecie i internetowych "trenerach" się zawiodłem mocno. Poszedłbym na poledance i tam pewnie by mi pomogli, ale w mojej okolicy nie ma szkoły, w której by przyjęli faceta, dowiadywałem się, różne mieli wymówki, najlepsza była taka, że mają jedną grupę i uczęszcza na zajęcia osoba publiczna i nie chce żeby jakiś facet ją oglądał na rurze :DDobra, wracając do tematu - książki! Trafiłem na jedną pozycję, która mogłaby mi pomóc, w internecie opinie są ogólnie pozytywne, ale wiadomo jak to jest w internetach
Nie sugeruję się opiniami od czasu gdy starszy brat miał jechać do holandii do pracy i wyczytał w internecie, że agencja pracy przez którą ma pracować to jedno wielkie gówno, a pracuje już dla nich już 4 lata i bardzo sobie chwali
A teraz książka - stretching ilustrowany przewodnik.
Czy ktoś tutaj miał do czynienia z tą książką lub może ma inne jakieś sprawdzonwe pozycje książkowe, które pomogą w rozciągnięciu do zadowalającego poziomu? Wiem, że do szpagatu mogę już nie dojść, ale jednak chcę być bardziej "mobilny". Z góry dzięki za odpowiedzi!

Czy ktoś tutaj miał do czynienia z tą książką lub może ma inne jakieś sprawdzonwe pozycje książkowe, które pomogą w rozciągnięciu do zadowalającego poziomu? Wiem, że do szpagatu mogę już nie dojść, ale jednak chcę być bardziej "mobilny". Z góry dzięki za odpowiedzi!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Camilion
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
2022/06/08 12:26 #66659
przez Camilion
Replied by Camilion on topic Stretching książki
Siemanko!
Ja korzystałem kiedyś z innej książki z serii modelowanie sylwetki Delaviera i była naprawdę spoko, więc raczej ta od stretchingu też da radę
Ja mam inne pytanie stary - ten sklep namedycyne to jakiś legitny jest? Mają kilka książek, które mnie interesują w fajnych cenach i nie wiem czy ryzykować zakup u nich
Ja korzystałem kiedyś z innej książki z serii modelowanie sylwetki Delaviera i była naprawdę spoko, więc raczej ta od stretchingu też da radę

- Andddy
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
2022/08/03 12:14 #66812
przez Andddy
Replied by Andddy on topic Stretching książki
Siemank
Wiem, że dawno mnie nie było i może być późno na odpowiedź, ale może spojrzysz albo komuś innemu się przyda. Brat się uczy na ratownika medycznego i często tam robi zakupy, mają nie tylko książki, bo jeszcze jakieś fartuchy medyczne, zestawy do nauki wstrzyknięć i inne takie pierdoły. Wszystko zawsze cacy, można kupować stacjonarnie i przez internet. Sklep stacjonarny jest w katowicach niedaleko śląskiego uniwersytetu medycznego, a brat aktualnie mieszka w katowicach, więc też robi zakupy stacjonarnie. Ja mogę polecić namedycyne shop

- kaska8657
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
2022/08/18 14:40 #66864
przez kaska8657
Replied by kaska8657 on topic Stretching książki
A jak uważacie, lepiej zacząć od książek i teorii czy jednak praktyki i zapisać się np. na jakieś zajęcia ze stretchingu?
- Maz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 66
2022/08/18 21:17 #66866
przez Maz
Replied by Maz on topic Stretching książki
To tak samo jak ze wszystkim. Przygotowanie teoretyczne jest fajnie mieć, ale nic nie zastąpi praktyki. Zapisz się na zajęcia, instruktor ma (a przynajmniej powinien mieć) większą wiedzę niż Ty i pod jego okiem będziesz ćwiczyć bezpiecznie.
Moderatorzy: Firentis