× Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.

Ucieczka miednicy.

Więcej
2021/03/31 19:19 - 2021/03/31 19:23 #64016 przez Dawid_99
Ucieczka miednicy. was created by Dawid_99
Witam, stoję na rękach już naprawdę solidnie, umiem robić pompki, chodzić na nich oraz prawie wychodzi stanie na jednej, tylko że mam dość mega kosmetyczny problem. Mianowicie jeśli spojrzeć na mój Handstand od tyłu to widać, że ręce są proste, góra klatki również, ale miednica ucieka mi w prawą stronę. Wyobraźcie sobie prostą linię, nagle jej środek ucieka w prawo (miednica), a następnie nogi już lecą pionowo do góry. Poniżej załączam grafikę. Zdjęcie zostało zrobione już na mega zmęczeniu więc wada jest dość mocno widoczna. Jeśli zrobił bym zdjęcie w pierwszych minutach to nie wygląda to aż tak koszmarnie natomiast cały czas jest widoczne. Myślałem, że to zbyt słabe mięśnie skośne brzucha oraz czworoboczny lędźwi przez co zacząłem je wzmacniać i jest o niebo lepiej, ale nadal jak bym nie mógł jej dopiąć do jednej linii.... macie jakieś porady lub ktoś to przechodził i udało mu się już całkowicie pozbyć problemu? Dodam, że stojąc normalnie na nogach nie widać u mnie żadnych krzywizn
Załączniki:
Ostatnia2021/03/31 19:23 edycja: Dawid_99 od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2021/03/31 19:42 #64017 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ucieczka miednicy.
Idź do fizjo to cię wyprostuje i powie co i jak robić , żeby przypadłość nie wróciła.
Zerknij tu może cię zainteresuje

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2021/03/31 19:59 #64018 przez Maz
Replied by Maz on topic Ucieczka miednicy.
Zupełnie się na tym nie znam. Ale jak patrzę na zdjęcie, to prawy bark Ci wpada w dół. Przechylasz tułów i miednicę, a nogami kompensujesz tą nierówność. Może prawy bark masz słabszy? Spróbuj, stojąc na rękach, wzruszyć prawym ramieniem:)

Więcej
2021/03/31 21:00 #64020 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ucieczka miednicy.
Zrób zdjęcie jak stoisz na rękach tylko plecami do aparatu to będzie lepiej widać co i jak.

Moderatorzy: Firentis

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum