- Forum
- Forum główne - Kalistenika i Street Workout
- Rozciąganie / Poprawa mobilności
- Ucieczka miednicy.
Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.
Ucieczka miednicy.
- Dawid_99
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2021/03/31 19:19 - 2021/03/31 19:23 #64016
przez Dawid_99
Ucieczka miednicy. was created by Dawid_99
Witam, stoję na rękach już naprawdę solidnie, umiem robić pompki, chodzić na nich oraz prawie wychodzi stanie na jednej, tylko że mam dość mega kosmetyczny problem. Mianowicie jeśli spojrzeć na mój Handstand od tyłu to widać, że ręce są proste, góra klatki również, ale miednica ucieka mi w prawą stronę. Wyobraźcie sobie prostą linię, nagle jej środek ucieka w prawo (miednica), a następnie nogi już lecą pionowo do góry. Poniżej załączam grafikę. Zdjęcie zostało zrobione już na mega zmęczeniu więc wada jest dość mocno widoczna. Jeśli zrobił bym zdjęcie w pierwszych minutach to nie wygląda to aż tak koszmarnie natomiast cały czas jest widoczne. Myślałem, że to zbyt słabe mięśnie skośne brzucha oraz czworoboczny lędźwi przez co zacząłem je wzmacniać i jest o niebo lepiej, ale nadal jak bym nie mógł jej dopiąć do jednej linii.... macie jakieś porady lub ktoś to przechodził i udało mu się już całkowicie pozbyć problemu? Dodam, że stojąc normalnie na nogach nie widać u mnie żadnych krzywizn
Ostatnia2021/03/31 19:23 edycja: Dawid_99 od.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 234
2021/03/31 19:42 #64017
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ucieczka miednicy.
Idź do fizjo to cię wyprostuje i powie co i jak robić , żeby przypadłość nie wróciła.
Zerknij tu może cię zainteresuje
Zerknij tu może cię zainteresuje
- Maz
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 66
2021/03/31 19:59 #64018
przez Maz
Replied by Maz on topic Ucieczka miednicy.
Zupełnie się na tym nie znam. Ale jak patrzę na zdjęcie, to prawy bark Ci wpada w dół. Przechylasz tułów i miednicę, a nogami kompensujesz tą nierówność. Może prawy bark masz słabszy? Spróbuj, stojąc na rękach, wzruszyć prawym ramieniem:)
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 234
2021/03/31 21:00 #64020
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Ucieczka miednicy.
Zrób zdjęcie jak stoisz na rękach tylko plecami do aparatu to będzie lepiej widać co i jak.
Moderatorzy: Firentis