× Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.

Szpagat

Więcej
2020/05/13 18:12 #53835 przez rolbik
Szpagat was created by rolbik
Witam Was B)

Jestem tu od niedawna i zacząłem z ciekawości przeglądać forum w poszukiwaniu informacji nt mobilności i rozciągania, oczywiście celem końcowym (a może i początkiem?) jest osiągnięcie szpagatu B) . Niestety nigdzie nie mogłem trafić na rozpoczęty wątek dlatego założyłem nowy temat, prośba do admina - jeśli już taki temat jest założony to prosiłbym o podlinkowanie :D

A teraz pytanie do was:

Jakie ćwiczenia polecacie na rozciąganie docelowo pod szpagat? Zależy mi na męskim i damskim, choć nie ukrywam, że bardziej na męskim a la van damme :D Jak często ćwiczyć i kiedy? Czy przed czy po treningu siłowym? Jaka rozgrzewka byłaby najrozsądniejsza pod szpagat? Jeśli w ćwiczeniach występują serie i powtórzenia, to również prosiłbym o informacje ile :D

Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/05/13 18:19 #53836 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Szpagat
Nie wiem czy tu ci ktoś doradzi an temat szpagatu. Może bardziej jakieś grupy związane ze sportami walki

Więcej
2020/05/13 18:25 - 2020/05/13 18:26 #53837 przez koteł
Replied by koteł on topic Szpagat
Zobacz na kanale yt Czarka Dymkowskiego, wiem że robił szpagat to może jakiś filmik tematyczny ma nagrany.
Edit: jest film jak zrobić szpagat
Ostatnia2020/05/13 18:26 edycja: koteł od.

Więcej
2020/05/14 08:16 #53890 przez matthan
Replied by matthan on topic Szpagat
Ogólnie jeśli chodzi o rozciąganie to można podzielić je na dynamiczne i statyczne.
I dynamiczne można robić przed treningiem, natomiast statyczne rozciąganie powoduje obniżenie siły na jakieś 15 minut, więc nie zaleca się go robić przed treningiem.

Ja rozciągam się w dni nietreningowe. Ale dopiero zaczynam więc nie pomogę. Tak jak napisał Kotel polecam Czarka Dymkowiekiego.

Więcej
2020/05/14 11:02 #53904 przez Virl3x
Replied by Virl3x on topic Szpagat
Na tym forum najwiecej by wiedział firentis o rozciąganiu.

Moderatorzy: Firentis
Zasilane przez Forum Kunena