× Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.

Zestaw ćwiczeń rozciągających po treningu 2019!

Więcej
2019/06/26 23:16 #47821 przez zoogyone
Siemano czasami po treningu się rozciągam ale raz na jakiś czas i chcę to mieć czarno na białym macie jakieś fajne proste ćwiczenia rozciągające po te co ja znam to takie:
i co myślicie o pozycji 90 90 z pochlaniem . bo nie czuje bólu tylko ciągniecie tylko dziwnie ciało w tej pozycji jest ułożóne.
Piszczie swoje sprawdzone ćwiczenia albo filmiki razem zrobimy fajne proste bezpieczne rozciąganie po treningu! :D.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2019/07/04 14:23 #47994 przez zulco
Dobra, to ja napisze swoje najczęściej wykonywane rozciąganie na barki i ramiona..

Ćwiczenie wykonywane na drążku w pełnym zwisie Początkowo z powodu napięcia i "bólu" lepiej wykonywać na niskim drążku żeby całkowicie nie zawisnąć.
Potem (z czasem) można się huśtać i bujać do woli.

Jest to rodzaj zwisu podchwytem, ale......... Jeśli chwytamy standardowo podchwytem i dłoń jest skierowana w stronę czoła, to teraz musimy obrócić rękę o 360* na zewnątrz i złapać w ten sposób jedną i drugą ręką.
Z tego powodu naturalnie otrzymujemy szerszy chwyt. szerzej niż szerokość barków.

Najłatwiej to wytłumaczyć że jest to chwyt taki jak do Hefesto, ale zwis jest sporo, sporo głębszy.
Pozycja wyjściowa do Hefesto to taki german hang zrobiony podchwytem.
Ale barki nie pozwalają wtedy swobodnie zawisnąć, dlatego lepiej chwycić w ten sposób drążek stojąc bezpośrednio pod nim i chwycić podchwytem wykręcając uprzednio dłoń o 360*.

Nie wiem czy ktoś zrozumiał.
Przy takim chwycie mamy super rozciągnięte barki i bicepsy. Można się delikatnie pohuśtać ale na boki, tak żeby efekt rozciągnięcia był lepszy.

No może postaram się zrobić kilka fotek to bym wrzucił.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci

Więcej
2019/07/05 08:43 #48022 przez MariuszW.
Ja jestem na etapie szukania. Jak zbiorę jakiś sensowny materiał, mogę tu wrzucić. Myślę, że zejdzie mi na to jakieś dwa tygodnie, bo robię w tak zwanym międzyczasie.

...

Więcej
2019/07/10 09:09 #48177 przez zdzisek
Przeglądnij te linki, może coś z tego dla siebie ułożysz.

www.nick-e.com/...-mobility/

Więcej
2019/07/10 09:15 #48178 przez zdzisek
Za tę wiadomość podziękował(a): Firentis

Więcej
2019/07/12 20:49 #48225 przez zoogyone
Woow zdzisek zapodał dużo matreriału.
Tylko że po angielsku ale kumam mniej więcej.
Kiedy je włożyć prze po czy może kiedy chcem nawet w dni nie treningowe ?

Więcej
2019/07/13 08:30 #48230 przez Firentis
Przed treningiem możesz porobić jakieś ćwiczenia dynamiczne na poprawę mobilności, jeśli jest ci ona na danym treningu potrzebna. Na przykład - jeśli chcesz ćwiczyć stanie na rękach, możesz rozciągnąć nieco barki i najszersze, aby być w stanie ładnie przenieść ręce za głowę.

Po treningu możesz zrobić lekkie rozciągnięcie - nie takie, którym chcesz zwiększyć zakres ruchu, a jedynie rozluźnić nieco spięty mięsień (tu też można zastosować roller).

Dni nietreningowe to najlepszy czas na pracę nad zakresem ruchu - wtedy możesz wykonywać trochę bardziej intensywne rozciąganie.

Moderatorzy: Firentis

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum