× Wszystko na temat rozciągania i poprawy mobilności.

Czy będę mieć z tym problemy ?

Więcej
2017/06/01 12:27 - 2017/06/01 12:29 #36922 przez DAbra
Czy będę mieć z tym problemy ? was created by DAbra
Witam ! Zawsze miałem styczność ze sportem, Podnoszenie ciężarów, piłka nożna, Kyokushin karate, a obecnie trenuję MMA już od prawie roku. Postanowiłem więc, że zacznę trenować do tego Street Workout. Odnosząc się więc do tytułu tematu. W szóstej klasie podstawówki kolega na WF, przepięknym wślizgiem na hali podciął mi nogi w tak niefortunny sposób, ze upadłem na prawą rękę przy czym czułem, że kość wychodzi i wchodzi mi w staw łokciowy. Oczywiście nie mogło się obejść bez złamania Kłykcia. Założono mi gips, następnie zdjęto i przechodziłem rehabilitację, która miała na celu pomóc mi w przywróceniu stawowi wcześniejszej mobliności. Niestety Nie do konca się to udało. Wyprostowac rękę owszem mogę, ale muszę tak jakby lekko Ją dopychać do konca. Przy staniu na rękach lewa jest prosta, a prawa lekko ugięta i nie jestem w stanie jej do konca wyprostować. I teraz moje pytania. Jak myślicie, czy wraz ze wzrostem siły będę w stanie Ją wyprostować ? Czy będę mieć z tym problemu przy późniejszych próbach wykonywania jakiś pozycji itp ? Z Góry dziękuję za odpowiedzi :)
Ostatnia2017/06/01 12:29 edycja: DAbra od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

• costa1999
  • costa1999 Avatar
  • Wylogowany
  • Moderator
  • Moderator
  • "Uważaj na zasięg mojej długiej ręki, bo bardzo chce Ci się dobrać do szczęki"
Więcej
2017/06/01 12:39 #36923 przez costa1999
Replied by costa1999 on topic Czy będę mieć z tym problemy ?
Skoro bez obciążenia możesz wyprostować ręke to nie wszystko kwestia siły, będziesz miał trudniej niż inni w niektórych rzeczach ale wszystko będzie kwestią ćwiczeń.

Pooglądaj yt, SW potrafią trenować nawet ludzie bez jednej ręki lub nogi, wszystko to kwestia chęci.
Za tę wiadomość podziękował(a): DAbra

Więcej
2017/06/01 12:43 #36924 przez DAbra
Replied by DAbra on topic Czy będę mieć z tym problemy ?
W sumie bardziej powinienem sprecyzować pytanie. Jestem ciekaw czy ta lekko ugięta ręka będzie dla mnie baardzo dużym problemem, czy może nie będzie miała Ona aż tak wielkiego znaczenia i będę mógł równie sprawie ćwiczyć jak ze zdrową ręką

Więcej
2017/06/01 12:50 #36925 przez Phenoim
Replied by Phenoim on topic Czy będę mieć z tym problemy ?
Zostaje ci w końcu lewa ręka. Może będzie trudniej, może nie. Nikt tego tak na prawdę nie wie.
Zamiast się zastanawiać, lepiej ćwiczyć.
Nie jest ważne, że będziesz uczył się jakiejś rzeczy dłużej niż ktoś inny. Po prostu za same chęci do treningu należy się szacunek.
Zresztą zobaczysz po kilku latach, że ciężka praca i systematyczność się opłaciła.
Za tę wiadomość podziękował(a): DAbra

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2017/06/05 23:11 #36993 przez zulco
Replied by zulco on topic Czy będę mieć z tym problemy ?
Jeśli łokieć bardzo nie skrzypi i nie sprawia bólu to próbuj powoli. Może też Ci się przydać guma do podciągania.

W zwisie wyprostujesz łokieć? Wiś, wiś dużo.
A w pozycji pompek wyprostujesz?

Staraj się każde ćwiczenie wykonywać w pełnym zakresie ruchu. Możliwe że szybo się rozciągniesz.
Zresztą jeśli pójdziesz w dynamikę, to na pewno nie będzie Ci to przeszkadzać.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci , Permakultura

Więcej
2017/06/07 09:03 #37037 przez DAbra
Replied by DAbra on topic Czy będę mieć z tym problemy ?
Nie, ręka mnie na szczęście nie boli, zawsze jest leciutko zgięta, w pozycji pompki musze delikatnie Ją prostować,a przy podciąganiu do pełnego wyprostu prostuje się pod ciężarem. W sumie nie potrzebuje gum, minimalną bo 8 podciągnięć podstawę mam. Póki co buduję sobie bazę, a później zajmę się różnymi technikami (Choć stanie na rękach już próbuję uskuteczniać)

Moderatorzy: Firentis
Zasilane przez Forum Kunena