× Tutaj każdy może zadać pytanie i każdy może na nie odpowiadać.
Zabronione jest tutaj używanie wulgaryzmów i obrażanie innych użytkowników.

Workout Polska – próba kontaktu i kilka obserwacji po latach ?

• Kontakt
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/11/09 21:27 #68246 przez Kontakt
Cześć wszystkim! Zajrzałem tu po naprawdę długiej przerwie i muszę przyznać — miło widzieć, że Workout Polska wciąż stoi. To forum i cała strona były jednym z najważniejszych miejsc w polskim świecie street workoutu i kalisteniki. Przekopałem trochę stare wątki, poczytałem archiwalne tematy i aż się człowiekowi robi sentymentalnie. Było tu mnóstwo wiedzy, pasji i zaangażowania ludzi, którzy tworzyli tę społeczność. Widzę jednak, że przez ostatnie lata system trochę się posypał — może komuś przydadzą się moje spostrzeżenia: rejestracja przez captcha przez długi czas nie działała, ale ostatnio udało mi się założyć konto (czyli coś się ruszyło 👏), formularz kontaktowy niestety wciąż zwraca błąd o wysyłce maila („Could not instantiate mail function”), więc wiadomości prawdopodobnie do nikogo nie dochodzą, nowo założone konta nie są od razu aktywowane — możliwe, że system mailowy nie wysyła powiadomień do administracji, kilka działów forum nie wyświetla się poprawnie lub przekierowuje w puste strony.  Piszę to nie jako krytykę, tylko z myślą, że może komuś, kto nadal ma dostęp do panelu, przyda się ta informacja. Szkoda byłoby, żeby forum z taką historią po prostu stopniowo wygasło przez błędy techniczne. Zastanawiam się, czy ktoś z dawnej ekipy Workout Polska — adminów, moderatorów, czy po prostu osób, które współtworzyły stronę — jeszcze tu zagląda. Chciałbym się po prostu skontaktować, pogadać o tym, w jakim stanie jest forum i co można by zrobić, żeby trochę je odświeżyć i zachować treści, które przez lata tu powstały. Jeśli ktoś z administracji lub dawnych użytkowników to przeczyta — odezwijcie się proszę tutaj na forum albo na maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Można też napisać przez fanpage na Facebooku „Workout Polska – Street Workout i Kalistenika” (tam również próbowałem się odezwać, choć nie wiem, czy ktoś jeszcze zagląda). Zależy mi tylko na tym, żeby to miejsce przetrwało, a wiedza i historia, które tu powstały, nie zniknęły z sieci. Pozdrawiam wszystkich dawnych forumowiczów, moderatorów i ludzi, którzy zbudowali tę społeczność – Arek Workout Polska to kawał historii i ogromna baza wiedzy – warto ją zachować, nawet jeśli dziś trochę przysnęła. 🔧💪

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2025/11/13 15:27 #68250 przez Maz
Miło, że zajrzałeś. Forum trochę przygasło, dawniej sporo starych wyjadaczy i nowicjuszy się odzywało. Teraz mało kto wpada. Trochę się dziwię, bo na googlach forum jest dobrze widoczne. Ale może forum jako miejsce dyskusji trochę się przeżyło? I wszyscy szukają na facebooku?

Nie mam pojęcia

Rabbek jest adminem, jakby co - pisz do niego.
  • Anonim
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/11/13 18:44 #68251 przez Anonim
Dzięki, że odpisałeś!

Super zobaczyć, że ktoś jeszcze zagląda i pamięta czasy, kiedy forum tętniło życiem.

Masz może jakiś sposób, żeby skontaktować się z Rabkiem albo dać mu znać, że tu pisałem?

Formularz kontaktowy na stronie nie działa, a nowe konta nie są aktywowane automatycznie, więc podejrzewam, że maile do administracji nie dochodzą.

Jeżeli masz jakiekolwiek info albo możesz podesłać mu link do tego wątku, będę naprawdę wdzięczny. Chciałbym po prostu ustalić, w jakim stanie jest strona i czy da się jeszcze coś z nią zrobić, żeby nie zniknęła z sieci.

Dzięki raz jeszcze za odzew!
  • Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2025/11/14 10:40 #68252 przez Maz
Jakiś czas temu forum zostało przezbrojone w nowy engine - było to wymuszone przez brak wsparcia dla starego. Od tamtego czasu przestały dochodzić pw. Nie wiem w jakim stanie są formularze i system aktywacji nowych kont. Podejrzewam, że mogą być problemy... Zulco czasami tu zagląda, ale pewnie nie zna tego nowego silnika dostatecznie i nie poprawił. Trzeba by kogoś z IT zatrudnić, a to kosztuje.

Nie wiem, czy Rabbek odczytał Twój post - napiszę mu posta w Jego dzienniku. Ja nie jestem adminem tylko zwykłym userem.

Miłego weekendu, siła!
  • Anonim
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/11/14 19:54 #68254 przez Anonim
Dzięki wielkie za zaangażowanie!

Super, że napiszesz do Rabbeka w jego dzienniku – naprawdę to doceniam.

Jeśli uda Ci się od niego cokolwiek dowiedzieć, daj, proszę, znać tutaj.

Miłego weekendu i jeszcze raz dzięki za pomoc!
  • Anonim
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/11/25 15:05 #68256 przez Anonim
Dorzucam jeszcze jedną myśl, skoro i tak kilka osób tu zagląda. Przewijam forum od paru dni i widzę, jak dużo treści, historii i pracy tu kiedyś było… i trochę szkoda, że to stoi tak półżywe, bez opieki.

Rozumiem, że każdy ma swoje życie, obowiązki itd., tylko patrząc na to z boku, wygląda to trochę tak, jakby projekt został porzucony, a szkoda by było, żeby coś z takim dorobkiem po prostu zgniło w sieci. Certyfikat SSL już padł, formularze od dawna nie działają, nowe konta też nie – wszystko wygląda na klasyczny brak administracji.

Nie chcę tu niczego wywracać ani robić sztucznego zamieszania. Po prostu mam wrażenie, że to miejsce zasługuje na to, żeby ktoś je w końcu doprowadził do porządku. Jeśli właściciele/administratorzy nie mają czasu, energii albo po prostu o wszystkim zapomnieli – serio, dałoby się to przejąć i odświeżyć. Tym bardziej że ani treści, ani społeczności, ani nazwy nie warto wyrzucać do kosza.

Jeśli kogokolwiek z ekipy jeszcze tu niesie, to chętnie porozmawiam, co da się zrobić, żeby to miejsce nie zniknęło. Możemy pogadać technicznie, organizacyjnie albo po prostu ustalić, jaka jest sytuacja.

Pozdrawiam wszystkich, którzy tu jeszcze wchodzą – fajnie byłoby tchnąć trochę życia w coś, co kiedyś było jednym z najważniejszych miejsc w polskim SW i kalistenice. 💪😄
  • zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2025/11/28 19:12 #68259 przez zulco
Hej,,,,
Dzięki za szczere....i delikatne słowa.....
Bo powinienem dostać porządny opieprz...

Wiem jak to wygląda......
Bo w sumie od 2017 całkowicie prawie zaprzestałem dotykania strony....
Ale Ciągle opłacam domenę...nawet przenosiłem 2 lub 3 razy na inny hosting...
No i upgrade Joomla trochę namieszał i poprawiłem tylko tak żeby stało....

Tak, nadal jest tu potencjał, tylko jeszcze zapału na to nie złapałem....

Ale żeby nie było...trenuję coś tam.....i forma jako taka jest....a za chwile 42 mi strzeli....

Dobra....
Za chwilę coś tu poprawię z designem.i funkcjonalnością.....
Za chwilę....
Dzięki chłopaki że cały czas tu jesteście/ zaglądacie....

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci , Permakultura
  • Anonim
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/11/28 22:56 #68261 przez Anonim
Cześć Zulco,

Dzięki, że odpisałeś i że to jeszcze trzymasz przy życiu. Rozumiem w pełni, jak to jest, gdy projekt przez lata zjada czas i energię, a potem po prostu zaczyna brakować przestrzeni, żeby się tym zajmować. Normalna sprawa.

Chciałbym tylko dodać, że skoro jeszcze tu zaglądasz, to fajnie byłoby pogadać już poza forum, tak bardziej na spokojnie. Mam kilka pomysłów i parę obserwacji, ale to raczej tematy, które wolę omówić prywatnie, żeby nie robić z tego publicznej dyskusji.

Jeśli możesz, odezwij się proszę na maila, albo daj jakiś kontakt od siebie. Nie zajmę Ci dużo czasu, chodzi mi tylko o dogadanie paru kwestii dotyczących strony i ogólnego porządku z technikaliami.

Bez żadnej presji. Po prostu, jeśli i tak opłacasz domenę i czasem zerkasz, to warto zamienić słowo poza forum.

Pozdro i dzięki raz jeszcze, że się odezwałeś.
  • Anonim
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2025/12/01 10:46 #68262 przez Anonim
@Zulco,
fajnie widzieć, że zacząłeś coś działać przy stronie i fanpage – naprawdę dobra robota.

Jeśli możesz, odezwij się na maila, bo chciałbym pogadać o paru tematach związanych z ogólnym ogarnięciem WP.
To nic publicznego, dlatego wolę to załatwić prywatnie.

Czekam spokojnie na sygnał.
Pozdrawiam Arek!
Moderatorzy: Rabbek
Zasilane przez Forum Kunena