× Wszystko na temat sprzętu do ćwiczeń, placów treningowych, ciekawych urządzeń które można wykorzystać we własnym treningu.

sciskacze uzywac czy nie ?

Więcej
2014/07/27 18:57 #779 przez anubis666
sciskacze uzywac czy nie ? was created by anubis666
cwiczy ktos sciskaczami pomagaja w street workout np zeby dluzej wisiec na drazku

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

• Kris89
  • Kris89 Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Trening to droga która ma początek, ale nie ma końca...
Więcej
2014/07/27 19:32 #780 przez Kris89
Replied by Kris89 on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Kiedyś miałem ściskacze, ale pies mi zjadł. Chwyt w Street Workout się inaczej trenuje. Wisisz długo na jednej, potem na drugiej, lub wisząc zmieniasz nachwyt podchwyt. Ściskacze raczej mało dają.

Więcej
2014/07/27 22:50 #786 przez zulco
Replied by zulco on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Jak chcesz dłużej wisieć na drążku, to musisz więcej wisieć na drążku :)

Żadne wspomagacze w stylu ściskaczy Ci chyba nie będą potrzebne.
Jak chcesz na coś wydać kasę, to może obciążenie na nogi. Tylko chyba lepiej od razu 2x2kg (jeśli takie jest).

ja mam 2x 1kg i to trochę mało, ale zawsze można dorzucić do wygibasów na drążku.
Przy wznosach nóg mi na razie wystarcza.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci , Permakultura , Last Message

Więcej
2014/07/28 12:12 #791 przez sqnx
Replied by sqnx on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Ściskacze są słabe. Wystarczy zwis na drążku lub ręczniku i pompki na palcach.

Więcej
2014/07/28 18:06 #797 przez zulco
Replied by zulco on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Bruce Lee wie co gada :)

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl
Wierszyki dla dzieci , Permakultura , Last Message

Więcej
2015/02/24 20:27 #2915 przez trxd
Replied by trxd on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Witam
Ja również mam problem z chwytem chodzi o to, że podczas podciągania drążek powoli wyślizguje mi się z rąk więc zwykle kończe serię podciągania praktycznie na samych opuszkach czując przeraźliwy ból i nie mogąc ruszać palcami przez powiedzmy 20 sek. No niby za jakiś czas przedramiona powinny wytrzymywać ale chodzi o to, że robię full body workout i jak na końcu próbuje zrobić jakiekolwiek ćwiczenie w zwisie na brzuch to wytrzymuje na drążku maks 10 sek. Więc kupiłem sobie lekkie ściskacze (tzn takie w których potrzeba mało siły do ściśnięcia) żeby dopompować te przedramiona ale skoro mówicie że to nic nie daje to powinienem dodać w jakis inny dzień osobno przedramiona narazie ćwiczę 2 razy w tygodniu ful body.
Ps. Nie chciałem zakładać nowego tematu więc napisałem tutaj.

Więcej
2015/02/24 20:46 #2918 przez Bartek
Replied by Bartek on topic sciskacze uzywac czy nie ?
A tam nic nie daje. Coś tam daje na pewno, ale drążek też daje. Z czasem ci się ścisk poprawi. Trenuj dalej, a będzie tylko lepiej.

Dobrze jest też stosować dwa rodzaje drążków: cienkie i grube. Wtedy się trochę urozmaica ten chwyt.

Trenuję Kalistenikę i Street Workout. Chętnie dzielę się doświadczeniem zdobytym podczas treningów. Nie zawsze mam rację :)
Ulubione ćwiczenie: Podciąganie na drążku
Ulubiona strona: Workout Polska
Ostatnia edycja: Bartek od.

Więcej
2015/02/24 21:00 #2922 przez trxd
Replied by trxd on topic sciskacze uzywac czy nie ?
No czasem owijam drążek ręcznikiem bo jest cienki. w każdym razie odpuszczę sobie ćwiczenia na brzuch w zwisie a zamiast tego zrobię jakieś ćwiczenia na ziemi a na końcu dodam swobodny zwis dzięki za szybką odpowiedź.

Więcej
2015/02/26 15:01 #2952 przez Krzysiek77
Replied by Krzysiek77 on topic sciskacze uzywac czy nie ?

Podobno to urywa jaja w tym temacie :D

NO PAIN NO GAIN

Więcej
2020/07/10 15:23 #57550 przez Michael82
Replied by Michael82 on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Może tak trochę temat odświeżę z nie bardzo używanego sprzętu jaki u mnie leży :side:
Kiedyś zakupiłem zestaw 3 ściskaczy już bardziej takich profesjonalnych od tych co kiedyś używałem i czasami pękały albo z gumy okrągłych które raczej mają lepsze zastosowanie jako gryzaki dla psów :lol: Tymi to mogłem po 100 powtórzeń w serii robić i raczej nie miało to sensu.

Z tych w zestawie jeden najsłabszy jaki posiadam ma obciążenie 200lb - 90kg zapodaj.net/d60...2.jpg.html
Aktualnie daję radę zrobić nim ok 8 powtórzeń do końca i tu mogę powiedzieć że to dopiero jest ściskać, a nie te co kiedyś używałem.

2 pozostałe mają po 250lb-115kg - gdzie może do połowy udaje mi się ścisnąć i 300lb-135kg gdzie może 1-2cm udaje się ruszyć :blush:

Zestaw jaki zakupiłem z 3 ściskaczami zamiast 200lb miał 350lb-160kg, ale szybko stwierdziłem, że w życiu nie ścisnę go nawet 2mm więc udało się na 200lb zamienić. Jakbym miał porównać ten 350lb to chyba tylko do przęseł w bramie z profili 20mm czy prętów. Więc jak ktoś chce się bawić w Hulka to pozdrawiam :whistle: :lol:

W jakimś stopniu na pewno wzmacniamy swój uścisk ćwicząc na takim sprzęcie ale pewnie musimy wykonać podobną pracę do tego zwisu. Czyli ścisnąć i trzymać, a nie robić serię na ilość ściśnięć. Samo ściskanie z powtórzeniami może mieć chyba jedynie przełożenie dla zmiażdżenia komuś dłoni przy witaniu się do czego nie namawiam :whistle: :lol:

Więcej
2020/07/10 15:27 #57551 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Mam taki 70kg ale prawie nie używam

Więcej
2020/07/10 15:35 #57554 przez Michael82
No jak ja swoje. Ale może sobie porobię dla takiego smarowania gwintów czasami. Fajnie jakby siła poszła na tyle żeby ścisnąć chociaż raz ten 115kg. Na razie żadna z osób które znam i ćwiczą na siłce nie dali rady :silly:

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2020/07/10 15:37 #57555 przez Maz
Replied by Maz on topic sciskacze uzywac czy nie ?
A ja mam i ściskam:) Po 70 razy, bo mam taki dla leszczy. Rozgrzewkę na tym robię. Ale w sumie chyba czas tracę:)

Więcej
2020/07/10 15:40 #57557 przez Michael82
Rozgrzewka nigdy nie jest stratą czasu :)

Więcej
2020/07/10 15:41 #57558 przez Kasia1990
Replied by Kasia1990 on topic sciskacze uzywac czy nie ?

Michael82 napisał: Samo ściskanie z powtórzeniami może mieć chyba jedynie przełożenie dla zmiażdżenia komuś dłoni przy witaniu się do czego nie namawiam :whistle: :lol:

Ja myślę, że niektórzy powinni obowiązkowo dostać takie coś do ćwiczenia, bo jak przy powitaniu dostaję takiego śledzia zamiast uścisku to mnie coś trafia :blink: Choć może powinni zacząć od 2 kg.

Więcej
2020/07/10 15:44 #57559 przez Michael82
Ja czasami celowo takiego śledzia daje. Np w pracy jak trzymam kubek z kawą w lewej i mi ktoś zajebie dobre przywitanie to 1/3 kawy na ziemi :lol: :P

Więcej
2020/07/10 15:49 #57561 przez Kasia1990
Replied by Kasia1990 on topic sciskacze uzywac czy nie ?
Dobra, ale między śledziem, a napaścią skutkującą rozlaniem kawy jest jeszcze cały repertuar możliwości :lol:

Więcej
2020/07/10 15:55 #57563 przez Michael82
Jesteś kobietą to czego się spodziewasz, że ktoś mocno będzie się witać? :) . Ciesz się że w dłoń Cię nikt nie całuje :blush: :lol: Chyba że sama pokażesz komuś że lubisz mocny sposób witania i zaprogramujesz go jak ma to z Tb robić. :)

Więcej
2020/07/14 09:04 #57644 przez lajt0w0
Replied by lajt0w0 on topic sciskacze uzywac czy nie ?
A ja jak najbardziej polecam ściskacze :) też kupiłem różne ściskacze z oporem 70,90,115kg i siła chwytu znacząco na plus.

Moderatorzy: NabemoriRabbek
Zasilane przez Forum Kunena