Wszystko na temat sprzętu do ćwiczeń, placów treningowych, ciekawych urządzeń które można wykorzystać we własnym treningu.
Poręcze do dipów
- Adam79
- Autor
- Wylogowany
- Brak rangi
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2020/06/16 10:59 #56447
przez Adam79
Poręcze do dipów was created by Adam79
Witam wszystkich.
Przeglądałem to forum i znalazłem trochę info na ten temat, ale mimo to postanowiłem zapytać was o radę. Chcę kupić poręcze do dipów:
allegro.pl/ofer...6327101583
Czy przy moich 187 cm wzrostu nie będę uderzał o podłogę? Maksymalna wysokość to 118 cm. Może ktoś z was używa tego sprzętu?
A przy okazji, to zastanawiam się również nad tym:
allegro.pl/ofer...a632d63d8d
Używa to ktoś z was?
Przeglądałem to forum i znalazłem trochę info na ten temat, ale mimo to postanowiłem zapytać was o radę. Chcę kupić poręcze do dipów:
allegro.pl/ofer...6327101583
Czy przy moich 187 cm wzrostu nie będę uderzał o podłogę? Maksymalna wysokość to 118 cm. Może ktoś z was używa tego sprzętu?
A przy okazji, to zastanawiam się również nad tym:
allegro.pl/ofer...a632d63d8d
Używa to ktoś z was?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 233
2020/06/16 11:08 #56448
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Poręcze do dipów
W sumie jakbyś uklęknął i zmierzył odległość od ziemi do dłoni to byś miał odpowiedź czy 120cm wystarczy
Za tę wiadomość podziękował(a): Adam79
- drake
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 86
2020/06/16 11:19 #56450
przez drake
Replied by drake on topic Poręcze do dipów
Rób w L-Sit
A na serio to 120 to sporo, powinno styknąć, możesz robić w "krzesełku" brzuch Ci podziękuje.
A co do drążka, to ktoś tam gdzieś pisał o tej lub podobnej konstrukcji, że jeżeli chcesz robić cokolwiek poza standardowym podciąganiem to trzeba ją dodatkowo dociążyć lub zamocować do podłoża, bo mało stabilna.
A na serio to 120 to sporo, powinno styknąć, możesz robić w "krzesełku" brzuch Ci podziękuje.
A co do drążka, to ktoś tam gdzieś pisał o tej lub podobnej konstrukcji, że jeżeli chcesz robić cokolwiek poza standardowym podciąganiem to trzeba ją dodatkowo dociążyć lub zamocować do podłoża, bo mało stabilna.
- koteł
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 102
2020/06/16 11:39 - 2020/06/16 11:40 #56453
przez koteł
Replied by koteł on topic Poręcze do dipów
Ja mam poręcze 110m i przy 1.81m jest za mało
Ostatnia2020/06/16 11:40 edycja: koteł od.
- matthan
- Wylogowany
- Platinum Member
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 52
2020/06/16 13:48 #56465
przez matthan
Replied by matthan on topic Poręcze do dipów
Ja mam na wysokości 120 przy 172 cm wzrostu. I u mnie na prostych nogach jest na styk ale dobrze.
To u ciebie trzeba więcej, aby jechać na wyprostowanych. Ale jak Koledzy wspominali - można zawsze w h lub l sit
To u ciebie trzeba więcej, aby jechać na wyprostowanych. Ale jak Koledzy wspominali - można zawsze w h lub l sit
- Maz
- Wylogowany
- Platinum Member
- A dream within a dream
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 64
2020/06/16 19:13 #56485
przez Maz
Replied by Maz on topic Poręcze do dipów
Mam takie poręcze i taki drążek. Co do wysokości, to już Ci Koledzy napisali. Ja tylko dodam, że sprzęt jest spory i nieustawny. Jak masz garaż albo osobne pomieszczenie na siłownię, to będzie ok. Drążek jest dobry do podciągania, ale przy dynamicznej zabawie może się wywrócić. Więc trzeba go przykręcić do podłogi.
Ja ten sprzęt kupiłem, ale okazał się za duży do mojego pomieszczenia. Czeka na lepsze czasy - pewnie w końcu wyląduje w ogrodzie.
Ja ten sprzęt kupiłem, ale okazał się za duży do mojego pomieszczenia. Czeka na lepsze czasy - pewnie w końcu wyląduje w ogrodzie.
Moderatorzy: Nabemori, Rabbek