× Wszystko na temat sprzętu do ćwiczeń, placów treningowych, ciekawych urządzeń które można wykorzystać we własnym treningu.

Kamizelka obciążeniowa

Więcej
2020/04/30 16:59 #53246 przez arronax8
Kamizelka obciążeniowa was created by arronax8
Siema, od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem kamizelki obciążeniowej, ale ich ceny przyprawiają o zawrót głowy. Udało mi się znaleźć dość ciekawą ofertę w atrakcyjnej cenie, co prawda nie ma w zestawie obciążenia, ale prezentuje się dobrze. Wygląda na dopasowaną i ma dużą ilość kieszeni na obciążenia, co pozwala na płynną regulację.
Miał może ktoś do czynienia, co myślicie na ten temat?
allegro.pl/ofer...8067019922

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2020/04/30 20:19 #53254 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Kamizelka obciążeniowa
Powiem tak. Już bym drugi raz nie kupił i jak tylko masz warunki do tego żeby składować żelastwo to kup normalne obciążenie i sztangę bo do przysiadów się przyda.

Więcej
2020/04/30 20:38 #53256 przez matthan
Replied by matthan on topic Kamizelka obciążeniowa
A ma ktoś pas do obciążeń? I może się podzielić doświadczeniami...

Więcej
2020/04/30 20:53 #53257 przez Rabbek
Mam takie coś allegro.pl/ofer...8903333524
+ łańcuch 5 z castoramy i karabińczyk

Więcej
2020/04/30 20:56 #53258 przez koteł
Replied by koteł on topic Kamizelka obciążeniowa
Ja kupiłem bojowy pas strażacki na olx w cenie 15 zł (nówka z 1989r.), spisuje się znakomicie.

Więcej
2020/04/30 21:14 #53259 przez CHM13LU
Replied by CHM13LU on topic Kamizelka obciążeniowa
A ja mam pas transportowy + karabińczyk i też się spisuje jak trzeba :P

Więcej
2020/04/30 21:38 #53262 przez arronax8
Replied by arronax8 on topic Kamizelka obciążeniowa
Mam zarówno pas jak i sztangę, ale niezbyt dużo obciążeń. Myślę dodatkowo nad tą kamizelką, żeby przydała się do mniejszych obciążeń i ciężar się chyba lepiej rozkłada jak i myślałem że jest wygodniejsza w użyciu. Czy jednak się mylę i nie jest to zbyt wygodne ani ogólnie dobre rozwiązanie?

Więcej
2020/04/30 21:40 #53263 przez Rabbek
Ani wygodna ani ani łatwa w użyciu. Ciężko nad łeb wsadzić 35kg a jak już założysz to łazisz z tym nawet jak siedzisz to to gniecie.Wymiana pakietów to mordęga chyba , że te nowe bushido mają całe bryłki to może łatwiej się wyciąga. Moja rada kup żelastwo .

Więcej
2020/04/30 21:55 #53264 przez arronax8
W tej co ogladałem nie ma obciążeń, więc sam musiałbym sobie je jakoś skombinować, ale jest dużo kieszeni na obciążenia, więc niby lepiej. No ale jak teraz patrzę na to z Twojego punktu widzenia to faktycznie, nie jest wcale lepsza niż obciążenie na pasie, a do tego dużo kosztuje. Chyba porzucę ten pomysł i dokupię sobie żelastwa. Dzięki wielkie za rady!

Więcej
2020/04/30 22:07 #53266 przez Rabbek
No słuchaj będziesz chciał trenować z ciężarem to 35kg ci braknie po 3 tygodniach treningu. Jak się okazało ja pierwszy trening z obciążeniem i na sprawdzaniu maksa właśnie 35kg miałem na jeden rep
Za tę wiadomość podziękował(a): arronax8

Więcej
2020/05/01 20:30 #53300 przez drake
Replied by drake on topic Kamizelka obciążeniowa
Powiem Ci tak, kamizelka to zajebista sprawa jak idziesz mocniej poćwiczyć na drążki w parku czy na inny placyk. Po prostu zakładasz kamizelkę, ważysz te 10 czy ile tam masz kg więcej i tak robisz cały trening - obwody, czy serie - jak tam ćwiczysz. Do tego sprawdza się świetnie. Progresujesz sobie objętością czy tempem czy trudnością ćwiczeń. Natomiast jeżeli chodzi o kombinowanie z obciążeniem z serii na serię czy z ćwiczenia na ćwiczenie to jeżeli masz warunki do ćwiczenia stacjonarnie w domu, czy na siłowni to tylko pas i talerze lub ketle. Z kamizelką jest za dużo pierdzielenia z zmienianiem obciążenia. Więc jeżeli interesuje Cię taki trening jak opisałem powyżej to doradzam w tych pieniądzach kupić kamizelkę ze stałym obciążeniem np 10 kg. Nie ma co się męczyć z dorabianiem obciążeń samemu, bo zmienianie obciążenia w kamizelce jest mega niepraktyczne. Ja mam dwie kamizelki po 10 kg i jedną 5 kg i jak chcę poćwiczyć ciężej w terenie to po prostu zakładam jedną na drugą bo bo to sprawniej wychodzi. Jak ćwiczysz stacjonarnie to jw. lepiej pas + ciężary.
Za tę wiadomość podziękował(a): arronax8

Więcej
2020/05/01 21:44 #53313 przez NeuroD
Replied by NeuroD on topic Kamizelka obciążeniowa
Matthan: ja kupiłem ostatnio taki pas allegro.pl/ofer...ZmM5M2E%3D. Jak dla mnie sprawia się świetnie. Na razie testowany z max 30kg. Mogę go bez problemu regulować jeżeli chodzi o rozmiar w tali i zapięcie świetnie trzyma.
Za tę wiadomość podziękował(a): matthan

Więcej
2020/05/02 20:37 #53329 przez arronax8
Ćwiczę głównie w domu, więc faktycznie jeśli ze zmienianiem tego obciążenia jest tyle kłopotu to szkoda się w to bawić. No ale taka ze stałym mniejszym obciążeniem mogła by mi się przydać, jak sobie polecę bardziej pod wytrzymałość.
NeuroD: Mam dokładnie ten sam pas już od dłuższego czasu, jest jak najbardziej ok.

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2020/05/04 19:32 #53390 przez Maz
Replied by Maz on topic Kamizelka obciążeniowa
Powiedzcie mi Panowie, jak to jest z pasem i ciężarem po dłuższym czasie użytkowania. Patrzyłem się na pas już rok temu. Kupiłem kamizelkę 15 kg i na razie mi wystarcza. Dopóki nie przekroczę pułapu 12 pullupów w serii nie potrzebuję więcej. Z pasa zrezygnowałem, bo się bałem, że rozciąga kręgosłup, szczególnie lędźwiowy. Czy jak ćwiczycie, nie macie problemów z kręgosłupem?

Więcej
2020/05/04 21:26 #53413 przez Rabbek
Pass nie jest wąski, więc ciężar się rozchodzi po tych plecach. Wiadomo jakby ponad 100 wziął to może by coś tam pykło ale w sumie ci co machają takim ciężarem to i core mają porządny

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2020/05/04 21:34 #53414 przez Maz
Dziękuję! Trochę mnie uspokoiłeś. Na razie mam co mam, ale kamizelka 35kg też do mnie nie przemawia.

Więcej
2020/05/04 21:39 #53416 przez Rabbek
Te kamizelki to lipa jest.

Więcej
2020/05/04 22:42 #53422 przez drake
Replied by drake on topic Kamizelka obciążeniowa

Maz napisał: Z pasa zrezygnowałem, bo się bałem, że rozciąga kręgosłup, szczególnie lędźwiowy. Czy jak ćwiczycie, nie macie problemów z kręgosłupem?

Nie tyle rozciąga, co wygina gdy poluzujesz brzuch (ale to przy ciężarach 20 kg +). Jest na to patencik - obracasz pas odwrotnie (tak, że ciężar zwisa za tobą) - wtedy ciężar sam cię ustawia w odpowiedniej pozycji i wymusza pracę brzucha co jest na plus.
Za tę wiadomość podziękował(a): Hryniak

• Maz
  • Maz Avatar
  • Wylogowany
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • A dream within a dream
Więcej
2020/05/04 22:58 #53424 przez Maz
Proste i fantastycznie skuteczne! Dzięki! Na razie do podciągania 15 kg mi wystarczy, ale do dipów przydałoby się ząbek więcej.

Moderatorzy: NabemoriRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum