× Wszystko na temat sprzętu do ćwiczeń, placów treningowych, ciekawych urządzeń które można wykorzystać we własnym treningu.

Drążek do podciągania i poręcze z allegro

Więcej
2019/08/02 14:54 - 2019/08/02 14:57 #48712 przez Matistenics
Witam, chce kupić jakiś drążek i poręcze do dipów do ogródka. Czy ten zestawik: allegro.pl/ofer...4291fbf951

lub ten: allegro.pl/ofer...d6604cf017

Któryś z tych jest warty kupna? Czy nie ma sensu sie bawic w takie rzeczy? Będzie to stabilne? Dodam ze profile są 50x50x2.
Ostatnia2019/08/02 14:57 edycja: Matistenics od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2019/08/02 15:09 #48715 przez Charles88
Replied by Charles88 on topic Drążek do podciągania i poręcze z allegro
Ten drugi chyba lepszy, wg specyfikacji ma większą wytrzymałość (maksymalne obciążenie 280 kg), ale czy nie lepiej (taniej) by było samemu zrobić sobie drążek i poręcze np z kantówki, albo z rurek?

Więcej
2019/08/02 15:13 #48716 przez Matistenics
Replied by Matistenics on topic Drążek do podciągania i poręcze z allegro
Powiem Ci tak, mam obecnie drążek, ale no niestety nie miałem wiedzy na ten temat, pierwszy raz sie za to zabierałem a nikt kto sie zna nie powiedział mi jak to zrobic. Moj obecny drazek jest wykonany caly z rurek o srednicy 30mm. Dolozylem jakos ruurki, jakies drewno oraz na dole metalowe podporki, nie jest to i tak niestety bardzo stabilne. Do podstawowych podciagniec czy cos jest oki ale chciałbym kupic cos lepszego. Nie mam za bardzo jak samemu to zrobic więc wolałbym kupic coś, nie mam jednak jakiegos duzego budzetu. Chce kupic jakis drazek + poręcze do 500-600 zł, jednak obawiam sie ze beda tez troche niestabilne a nie chce wydawac kasy w błoto dlatego pytam o pomoc.

Więcej
2019/08/02 15:15 #48717 przez CHM13LU
Replied by CHM13LU on topic Drążek do podciągania i poręcze z allegro
No właśnie, troche drogawo wychodzi taki zestaw, biorąc pod uwagę, że dochodzi Ci jeszcze koszt zabetonowania tego, czyli jeszcze jakieś 50zł. Ja poszperałem po złomie i znalazłem rurki. Spawanie miałem za darmo, ale całość z pomalowaniem, betonowaniem i 1 toną piachu do wysypania wyniosła mnie ok 200zł.

Więcej
2019/08/02 15:31 #48718 przez Matistenics
Rozumiem, no tutaj wyjdzie te 450-500 zł. Bo jak patrzylem takie na allegro z rage workout firmy no to tam 1k by wyszlo, wiadomo ze lepsze ale drogo bardzo za pare rurek. Juz bym wolal komus to zlecic kto sie zna i by na pewno taniej wyszlo. Ogolnie to chodzi mi o to zeby to stabilne muslo do jakis muscle upow itp, myslisz ze bedzie?

Więcej
2019/08/02 15:35 #48719 przez Charles88
Replied by Charles88 on topic Drążek do podciągania i poręcze z allegro
Fajnie by było jakbyś takie kupną konstrukcję troszkę przerobił na zasadzie dospawania czegoś w rodzaju odnóg jak się stosuje do zalewania fundamentów, np takie 4 pręty w 4 strony do każdej nogi w części co się ją wkopuję (mam nadzieję, że mówię w sposób obrazowy :D), bo one same w sobie dodadzą stabilności, a zalanie ich betonem jeszcze je usztywni

Więcej
2019/08/02 15:45 #48720 przez CHM13LU
No właśnie nie wiem... Zobacz, że te profile słupków mają 5x5cm a średnica drążka 3,2cm, więc jakoś za bardzo szersze te słupki nie są... Na grafice wygląda spoko, ale w rzeczywistości pewnie trochę się różni. Moje są zabetonowane ok 60cm i z tymi prętami w nogach, o których pisze Charles88 i lekkie drganie u góry przy muscle upach czuć, ale jakoś szczególnie mi to nie przeszkadza :). Ale może to jeszcze jakoś usztywnię tylko muszę wymyślić jak ;). U mnie wygląda to tak:

ibb.co/CJLq3Zj

Więcej
2019/08/03 10:49 #48737 przez Matistenics
Rozumiem. A cos lepszego niz te 2 oferty co dalem wyzej mozna kupic do 400-500 zł?

Więcej
2019/08/03 11:34 #48738 przez Rabbek
A nie lepiej iść do majstra żeby pospawał ? Kantówka stalowa 10 lub 12 cm, rurka calowa i takie poręcze z dwucalowek

Więcej
2019/08/03 12:33 #48740 przez CHM13LU
Tez myśle, ze zrobisz sam coś lepszego. Jak koniecznie chcesz się zamknąć w tych 500zl to pewnie nawet nie musisz szperać po złomie tylko kupisz jakieś nowe elementy + opłacisz majstra spawacza :)

Więcej
2019/08/03 12:37 #48741 przez Matistenics
A jak byscie proponowali. Wolalbym raczej zrobic to z metalu. No i jak z transportem.

Więcej
2019/08/03 13:04 #48742 przez Rabbek
Szukasz w okolicy składu złomu i spawacza i jak jest blisko to ci dowiozą. Zerknij na kanał YT użytkownika training pal on ma fajne rozwiązanie zajmujące mało miejsca

Więcej
2019/08/03 13:12 #48744 przez CHM13LU
Dokładnie tak jak mówi Rabbek, mi przywieźli za jakieś 20zl :). Razem z transportem za rurki zapłaciłem chyba 120zl wiec śmieszne pieniądze :)

Moderatorzy: NabemoriRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum