× Wszystko na temat sprzętu do ćwiczeń, placów treningowych, ciekawych urządzeń które można wykorzystać we własnym treningu.

kamizelka z obciążeniem

Więcej
2018/08/08 10:06 #41979 przez Halloq
kamizelka z obciążeniem was created by Halloq
Cześć, po głowie chodzi mi zakup kamizelki z obciążeniem. Nie mam żadnych wyjątkowych wyników, nachwytem podciągam się 10 razy, a trening kalisteniczny będę dopiero zaczynał, przerzucam się z siłowni. Póki co wykorzystywałbym ją głównie do dipów i nóg. Mam również taki pomysł, żeby wykorzystywać ją do trenowania sprintu, bo chodzi mi po głowie wojsko, co sądzicie o tym pomyśle? Nigdy nie miałem styczności z takim rodzajem obciążenia i nie wiem jak to wygląda. To jak to jest z tymi kamizelkami? jakie obciążenie kupić? Od razu jakieś duże (do 36 kg) czy mało prawdopodobne że mi się takie przyda? Jak one wypadają jakościowo, czy będą mi długo służyć? Może macie jakieś sprawdzone modele bądź firmy które polecacie?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2018/08/08 12:16 #41980 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic kamizelka z obciążeniem
nie znam się na tym sprzęcie ale gdybym brał to taką na pewno z 30kg

• Sentomasu
  • Sentomasu Avatar
  • Wylogowany
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Limit nie istnienie.
Więcej
2018/08/08 12:47 #41982 przez Sentomasu
Replied by Sentomasu on topic kamizelka z obciążeniem
Zależy ile możesz przeznaczyć na kamizelkę, bo im cięższa tym droższa, ale cena 40kg kamizelki wynosi 12zł - 1 kg natomiast 30kg wynosi 13zł - 1 kg. Wiadome jest to że z biegiem czasu będziesz chciał dołożyć obciążenie, a ona w tych kamizelkach jest regulowane.
bushido-sport.p...e-312.html

Jak będziesz spędzał zbyt wiele czasu myśląc nad czymś, nigdy tego nie zrobisz. Zrób przynajmniej jeden krok dziennie w kierunku swojego celu.
Bruce Lee

Więcej
2018/08/08 16:39 #41987 przez piesu
Replied by piesu on topic kamizelka z obciążeniem
Bierz 40 - odjąć zawsze możesz. Może wypowie się ktoś kto faktycznie korzystał z kamzy?

Więcej
2018/08/09 08:45 #41999 przez drake
Replied by drake on topic kamizelka z obciążeniem
Odnośnie moich doświadczeń: kamizelka ogólnie jest fajna i wygodna w treningu o ile nie będziesz zmieniał obciążenia dla każdego ćwiczenia - po prostu zakładasz, ważysz te np 10 kg więcej i machasz normalny trening. Jak się wzmocnisz to dodajesz kg, bo dodawanie/odejmowanie kg kilka razy na treningu będzie upierdliwe.

Dla mnie problemem było tylko, że ciężko ją mieć cały czas przy sobie gdy robi się krótkie treningi "z doskoku" - a u mnie to niestety częsta sytuacja.
Np teraz jeżdżę do pracy rowerem i wracając często zahaczam o park na te 30 min. Taszczenie kamizelki w takim przypadku odpada, dlatego kupiłem dodatkowo pas z łańcuchem i zwykłą mocną torbę jutową. To sobie mogę zawsze wrzucić na rower a w parku naładować kamieni czy piachu do torby i też się sprawdza do podciągania i dipów. Więc gdy mogę specjalnie pojechać do parku rowerem czy samochodem to kamizelka, a jak z doskoku to pas i worek.

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2018/08/16 11:55 #42109 przez zulco
Replied by zulco on topic kamizelka z obciążeniem
A ja bym aż tak bardzo nie przesadzał.
Nie wiadomo jak bardzo Ci się ona przyda.

Obciążenie do 18kg pewnie by Ci wystarczyło.

Zawsze można będzie sprzedać i kupić cięższą (droższą). Za 2 lata na przykład.
Lub doczepić jakiś ciężar samodzielnie.

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Moderatorzy: NabemoriRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum