× Zanim poprosisz o trening zapoznaj się z wątkami przypiętymi.........

Trening a praca fizyczna

Więcej
2022/01/19 06:21 #66147 przez Mateusz123
Trening a praca fizyczna was created by Mateusz123
Cześć, chciałbym poruszyć temat godzenia pracy fizycznej z treningiem siłowym. Rozpisałem sobie plan według którego trenuje systemem 2dni treningowe pull, push+nogi po którym mam dzień wolnego (trening to baza kalisteniczna połączona z doczepianym ciężarem, także można powiedzieć że trenuje street lifting plus ćwiczenia dodatkowe/uzupełniające jak ohp czy planki) staram się progresowac i w ostatnim czasie udawało mi się to dosyć dobrze ( praktycznie 3 tygodnie na kwarantannie przez co miałem mnóstwo czasu na trening a zwłaszcza regenerację) od poniedziałku wróciłem do pracy, pracuje na pakowaniu drzwi ościeżnic itp. Robota dosyć fizyczna, nie są to elementy jakoś mega ciężkie jednak po 8 godzinach na nogach z ciągłym schylaniem się czuje plecy jak po dobrym podciąganiu. Przechodząc do sedna, jak utrzymywać progres łącząc trening z pracą fizyczną (czas pracy standardowy poniedziałek-piątek po 8 godzin w systemie 3 zmianowym, nie pracuje w weekendy). Rzeczy których pilnuje to minimum te 6 godzin snu, 2 prysznice rozluźniające po pracy oraz po treningu, michy nigdy jakoś nie trzymałem jem to co lubię ale z uwzględnieniem dziennej porcji bialka oraz żeby nie było aż tak bardzo śmieciowo. Z racji że jem spontanicznie to ciężko stwierdzić mi ile dokładnie tego bialka występuje ale myślę że nawet w najgorsze dni jest to 1,3g/kg a zazwyczaj więcej. Jest coś jeszcze co można zoptymalizować? 

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2022/01/19 08:22 #66148 przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Trening a praca fizyczna
Jak dla mnie to twoja praca jest już treningiem, wiec z treningiem właściwym musisz delikatniej. Nie rób ogromnych objętości. Słuchaj się swojego organizmu i staraj się być świeży na każdym treningu.

Więcej
2022/01/19 15:18 #66149 przez Mateusz123
Replied by Mateusz123 on topic Trening a praca fizyczna
Co do świeżości to myślę że nie jest to do końca możliwe. Trening to zazwyczaj około 10-12 serii a tygodniowo to 4/5 treningów bywało że gorzej się zajeżdżałem no ale mimo wszystko lekko nie jest.

Więcej
2022/10/05 13:38 #66984 przez omeleq
Replied by omeleq on topic Trening a praca fizyczna
Więcej odpoczywaj niż się dobijaj. Do pracy wyspanym trzeba być, podobnie do treningu. Żadnego dobijania się. To bez sensu. Jak jesteś przygotowany to ćwiczysz, jak nie to do spania.

Uważam, że na forach jest b.dużo teorii spiskowych i nieprawdziwych informacji. Trzeba szukać rzetelnych informacji. I każdy Ci powie, że jest rzetelny. Ja mogę polecić kanał "Pod Mikroskopem" na YT. Jedyny kanał bez ściemniania! I nie jestem sponsorowany, nikt mi nie płaci za to. Serio, mnie krew zalewa, gdy widzę pytania typu, jaka kreatyna najlepsza. Kłócą się amatorzy. Trzeba patrzeć od strony naukowej, a nie od strony na chłopski rozum.

Moderatorzy: Pepes

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Ostatnio na forum