Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Wycieraczki i strzelanie w kręgosłupie
- Dragson
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2019/05/06 12:24 #46827
przez Dragson
Wycieraczki i strzelanie w kręgosłupie was created by Dragson
Witam
Od jakiegoś czasu skupiam się na bocznych mięśniach brzucha bo mam z nimi duży problem. Zacząłem robić wycieraczki w trakcie ćwiczenia strzela mi w dolnej części kręgosłupa. Jest to bardzo słyszalne i wyczuwalnie, ale bezbolesne. W trakcie treningu nic nie boli ani po nim. Mam dość sporą skoliozę (prawdopodobnie,chodzi o to, że mam plecy przechylone w prawo a miednice w lewo) co może być tego powodem. Ktoś wie czy takie strzelanie może mi zaszkodzić, czy może to strzelanie jest "w dobrą stronę" ?
Od jakiegoś czasu skupiam się na bocznych mięśniach brzucha bo mam z nimi duży problem. Zacząłem robić wycieraczki w trakcie ćwiczenia strzela mi w dolnej części kręgosłupa. Jest to bardzo słyszalne i wyczuwalnie, ale bezbolesne. W trakcie treningu nic nie boli ani po nim. Mam dość sporą skoliozę (prawdopodobnie,chodzi o to, że mam plecy przechylone w prawo a miednice w lewo) co może być tego powodem. Ktoś wie czy takie strzelanie może mi zaszkodzić, czy może to strzelanie jest "w dobrą stronę" ?
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 231
2019/05/06 13:05 #46829
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Wycieraczki i strzelanie w kręgosłupie
Technikę masz pewnie kiepską . Może zacznij od lżejszych progresji np wycieraczki leżąc. Z kręgosłupem trzeba uważać . Zawsze też mozna spróbować russian twist.
- Dragson
- Autor
- Wylogowany
- Junior Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2019/05/06 14:06 #46830
przez Dragson
Replied by Dragson on topic Wycieraczki i strzelanie w kręgosłupie
Sprawdzałem na filmach technikę i chyba robię je dobrze w l-sicie plecami do ziemi.
Moderatorzy: Pepes, Rabbek