Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Nasilający się ból czworobocznego i klatki
- krickiel
- Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2019/02/07 19:24 #44999
przez krickiel
Nasilający się ból czworobocznego i klatki was created by krickiel
Niestety nie zmieściło mi się w tytule, ale (na 99%) wydarzyło się to podczas dość paralitycznej próby adv. tuck back levera.
Boli mnie mięsień czworoboczny na wysokości łopatki i jakby przyczep klatki piersiowej od strony wewnętrznej (wszystko tylko po prawej stronie). Boli przy różnych skrętach tułowia w prawo a w lewo mniej, a uczucie porównałbym do takiego nacisku jakby kości na mięśnie. Jak uciskam w tym miejscu klatke to podobny ból, na plecach tego nie ma. Generalnie to jest wszystko jakby w jednym miejscu tylko po dwóch stronach ciała.
Miał ktoś podobną sytuacje czy od razu zapisywać się do lekarzy? Aktualnie jest mocniejszy niż na początku (z 2-3tyg temu to sie stalo), ale moze byc to spowodowane treningiem i dodam ze podczas samego treningu tego nie czuje.
Boli mnie mięsień czworoboczny na wysokości łopatki i jakby przyczep klatki piersiowej od strony wewnętrznej (wszystko tylko po prawej stronie). Boli przy różnych skrętach tułowia w prawo a w lewo mniej, a uczucie porównałbym do takiego nacisku jakby kości na mięśnie. Jak uciskam w tym miejscu klatke to podobny ból, na plecach tego nie ma. Generalnie to jest wszystko jakby w jednym miejscu tylko po dwóch stronach ciała.
Miał ktoś podobną sytuacje czy od razu zapisywać się do lekarzy? Aktualnie jest mocniejszy niż na początku (z 2-3tyg temu to sie stalo), ale moze byc to spowodowane treningiem i dodam ze podczas samego treningu tego nie czuje.
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 233
2019/02/07 21:01 - 2019/02/07 21:02 #45000
przez Rabbek
Replied by Rabbek on topic Nasilający się ból czworobocznego i klatki
Uciśnij koło łopatki gość pokazuje gdzie
Ostatnia2019/02/07 21:02 edycja: Rabbek od.
- Virl3x
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 85
2019/02/07 23:02 #45008
przez Virl3x
Replied by Virl3x on topic Nasilający się ból czworobocznego i klatki
Jak cię ból trzyma 3 tygodnie to chyba można by było się gdzieś z tym udać.
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
2019/02/07 23:19 #45012
przez Rabbek
Ja miałem taki ból jakby mnie ktoś z łuku strzałą przebił
Pomogła ta terapia punktów spustowych co jest w filmiku , który wkleiłem. Aha i ból będzie dopóki tego nie rozbijesz samo przejdzie może za miesiąc.

- krickiel
- Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
2019/02/08 11:27 #45017
przez krickiel
Replied by krickiel on topic Nasilający się ból czworobocznego i klatki
W ogole lezac na pilce nie potrafie znaleźć miejsc które bolą jakoś inaczej. Dyskomfort odczuwam tylko przy ruchu, skręty albo podnoszenie sie z łóżka
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
2019/02/08 12:05 #45018
przez Rabbek
Zrób tak: przyłóż piłeczkę do ściany i oprzyj się plecami w okolicy łopatki, następnie jeżeli szukasz bólu przy prawej łopatce to prawą ręką wykonaj ruch jakbyś chciał sięgnąć do kieszeni spodni po drugie stronie i tak ją zostaw . Taka pozycja ułatwi ci odszukanie tego bolącego miejsca. To samo oczywiście możesz zrobić na podłodze.
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2019/02/08 15:54 #45023
przez zulco
Replied by zulco on topic Nasilający się ból czworobocznego i klatki
Zapisz się do lekarza.
Nie trenuj przez ten okres.
Nie trenuj przez ten okres.
- krickiel
- Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
2019/02/09 18:21 - 2019/02/09 18:22 #45063
przez krickiel
Replied by krickiel on topic Nasilający się ból czworobocznego i klatki
Ostatni trening 48h temu super, nawet progres w niektórych cwiczeniach, a dzis masakra. Bol z pleców przeniósł sie na tamto miejsce w klatce, piłeczka na plecach nie pomogla a w klatce bol byl zbyt duzy zeby probowac.
Zrobilem 2 MU, przy drugim lekko to poczułem.
Gdy wszedlem na porecze do dipow przy puszczeniu spiecia z wyprostowanych rak juz przy pierwszym przeszywajacy bol ze spadlem z poręczy. O dziwo wszystkie pompki potem poszly gladko bez ŻADNYCH problemów. Zauważyłem ze przy rekach "jak ukrzyzowany" (nie wiem jak to ująć) zero bolu nawet przy mocnym ucisku, przy napieciu klatki lekki a przy skrzyzowaniu rak (tez napiecie klatki sle jednak inaczej) ogromny juz przy samym dotyku.
Na pewno na razie odpuszczam te płaszczyzny i mam nadzieje ze w tym czasie wzmocnie chociaż w domu brzuch, prostowniki i handstand. No i spróbuję zapisać sie do jakiegos sensownego specjalisty, a nie takiego co wysle mnie na przeswietlenie gdzie wszystko wyjdzie idealnie i powie żebym poszedł na basen....
Zrobilem 2 MU, przy drugim lekko to poczułem.
Gdy wszedlem na porecze do dipow przy puszczeniu spiecia z wyprostowanych rak juz przy pierwszym przeszywajacy bol ze spadlem z poręczy. O dziwo wszystkie pompki potem poszly gladko bez ŻADNYCH problemów. Zauważyłem ze przy rekach "jak ukrzyzowany" (nie wiem jak to ująć) zero bolu nawet przy mocnym ucisku, przy napieciu klatki lekki a przy skrzyzowaniu rak (tez napiecie klatki sle jednak inaczej) ogromny juz przy samym dotyku.
Na pewno na razie odpuszczam te płaszczyzny i mam nadzieje ze w tym czasie wzmocnie chociaż w domu brzuch, prostowniki i handstand. No i spróbuję zapisać sie do jakiegos sensownego specjalisty, a nie takiego co wysle mnie na przeswietlenie gdzie wszystko wyjdzie idealnie i powie żebym poszedł na basen....
Ostatnia2019/02/09 18:22 edycja: krickiel od. Powód: Mozliwy blad w zrozumieniu
- Rabbek
- Wylogowany
- Administrator
-
Mniej
Więcej
2019/02/09 19:42 #45066
przez Rabbek
Może do fizjo idz
Moderatorzy: Pepes, Rabbek