Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.
Ogromny spadek siły z dnia na dzień
- Mietosw
- Autor
- Wylogowany
- New Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2017/09/01 13:10 #38268
przez Mietosw
Ogromny spadek siły z dnia na dzień was created by Mietosw
Siemanko. Ostatnio spotkałem się z dużym problemem. Doznałem ogromnego spadku siły praktycznie z dnia na dzień. Zrobiłem sobię dzień przerwy od treningów, 2 dni pokazów potem dzień przerwy i taki spadek siły, że szok. Kiedy przed pokazami trzymałem fronta 4-5sec., back'a na jednej koło 10sec. to po pokazach back'a nie mogę utrzymać, a we froncie spadam jak kłoda. Co się takiego mogło wydarzyć? W trakcie 2-dniowych pokazów byłem poza domem i jedłem inaczej niż zwykle. Białka było bardzo mało (ok. 0,8/kg) a za to dużo węglowodanów (ok. 5,5g/kg) i 3000kcal a u siebie jadłem do 2500kcal. Tam czułem się dobrze. Wróciłem do domu to okazało się, że schudłem ok. 1kg w 2 dni. Nie wiem co mam zrobić. Od tego czasu (5 dni) czuję się ospały. Dodam, że były one dla mnie bardzo stresujące, bo były to moje pierwsze pokazy. Proszę o pomoc. Siła!
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- megamoc
-
- Wylogowany
- Platinum Member
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 18
2017/09/01 13:18 #38269
przez megamoc
Pracuję nad sobą...
Replied by megamoc on topic Ogromny spadek siły z dnia na dzień
Duży stres dla organizmu, podróż, zmiana jedzenia, zmęczenie. Wszystko może mieć wpływ. Odpocznij, zregeneruj się i siła na pewno wróci

Pracuję nad sobą...
- zulco
-
- Wylogowany
- Administrator
-
- Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
2017/09/02 10:38 #38277
przez zulco
Replied by zulco on topic Ogromny spadek siły z dnia na dzień
Nie jesteś maszyną.
Są takie okresy ogólnego osłabienia, że każdy większy wysiłek sprawia "ból".
Może jakiegoś wirusa złapałeś, a może stres związany z zawodami wpłyną na twój stan psychiczny.
Odpoczynek (niekoniecznie od samego treningu) Ci się przyda. Sen, żarcie, sen, ...
Są takie okresy ogólnego osłabienia, że każdy większy wysiłek sprawia "ból".
Może jakiegoś wirusa złapałeś, a może stres związany z zawodami wpłyną na twój stan psychiczny.
Odpoczynek (niekoniecznie od samego treningu) Ci się przyda. Sen, żarcie, sen, ...
Moderatorzy: Pepes, Rabbek