× Jak żyć zdrowo, unikać kontuzji, oraz je leczyć.Jak żyć zdrowo, oraz jak unikać i leczyć kontuzje.

Ogromny spadek siły z dnia na dzień

Więcej
2017/09/01 13:10 #38268 przez Mietosw
Ogromny spadek siły z dnia na dzień was created by Mietosw
Siemanko. Ostatnio spotkałem się z dużym problemem. Doznałem ogromnego spadku siły praktycznie z dnia na dzień. Zrobiłem sobię dzień przerwy od treningów, 2 dni pokazów potem dzień przerwy i taki spadek siły, że szok. Kiedy przed pokazami trzymałem fronta 4-5sec., back'a na jednej koło 10sec. to po pokazach back'a nie mogę utrzymać, a we froncie spadam jak kłoda. Co się takiego mogło wydarzyć? W trakcie 2-dniowych pokazów byłem poza domem i jedłem inaczej niż zwykle. Białka było bardzo mało (ok. 0,8/kg) a za to dużo węglowodanów (ok. 5,5g/kg) i 3000kcal a u siebie jadłem do 2500kcal. Tam czułem się dobrze. Wróciłem do domu to okazało się, że schudłem ok. 1kg w 2 dni. Nie wiem co mam zrobić. Od tego czasu (5 dni) czuję się ospały. Dodam, że były one dla mnie bardzo stresujące, bo były to moje pierwsze pokazy. Proszę o pomoc. Siła!

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2017/09/01 13:18 #38269 przez megamoc
Replied by megamoc on topic Ogromny spadek siły z dnia na dzień
Duży stres dla organizmu, podróż, zmiana jedzenia, zmęczenie. Wszystko może mieć wpływ. Odpocznij, zregeneruj się i siła na pewno wróci ;)

Pracuję nad sobą...

• zulco
  • zulco Avatar
  • Wylogowany
  • Administrator
  • Administrator
  • Żeby dojść do źródła trzeba iść pod prąd.
Więcej
2017/09/02 10:38 #38277 przez zulco
Replied by zulco on topic Ogromny spadek siły z dnia na dzień
Nie jesteś maszyną.
Są takie okresy ogólnego osłabienia, że każdy większy wysiłek sprawia "ból".

Może jakiegoś wirusa złapałeś, a może stres związany z zawodami wpłyną na twój stan psychiczny.

Odpoczynek (niekoniecznie od samego treningu) Ci się przyda. Sen, żarcie, sen, ...

Trening z własną masą ciała.
Workout Polska - Street Workout i Kalistenika
workout-polska.pl

Moderatorzy: PepesRabbek

Kalistenika - Trening w domu

Kalistenika Trening

Chciałbyś zacząć trenować kalistenikę, ale nie wiesz od czego zacząć?

A może po prostu szukasz sposobu żeby w prosty sposób poprawić swoją kondycję?

W poniższym artykule znajdziesz gotowy trening wraz z przykładami ćwiczeń które możesz wykonywać w domu, bez absolutnie żadnego sprzętu.

Spróbuj i przekonaj się jakie to proste:

Trening dla osób początkujących

Rutyny MadBarz

Zapraszamy do nowo utworzonej galerii z rutynami MadBarz.

Galeria MadBarz

Beginner

Medium

Hard

Human Flag

Human flag

Zapraszamy na nasz wideotutorial na którym dowiecie się jakie ćwiczenia wykonywać, żeby opanować Human Flag.

Miłego oglądania, trenowania i powiewania na wietrze.

facebook

Sprzęt treningowy

Ostatnio na forum